Foarte mulţi pacienți au nevoie de reabilitare postCovid. La Marius Nasta se face un compartiment special pentru ei

Foarte mulţi pacienți au nevoie de reabilitare postCovid. La Marius Nasta se face un compartiment special pentru ei

Presiunea la internare pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID este extrem de mare în acest moment, avertizează medicul Beatrice Mahler, mangerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Bucureşti.

Beatrice Mahler a spus, miercuri, la Digi24, că secția COVID-19 a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” nu este ocupată la capacitate maximă de aproximativ două săptămâni, fiind aproximativ 50 de pacienți în secția cu 80 de paturi. Doar două treimi au forme severe, în condițiile în care în perioada de vârf a ultimului val 90% aveau forme severe.

ADVERTISING

„Această scădere a numărului de cazuri ne permite să organizăm secția COVID și, sper eu, de mâine, să putem deschide un compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru acești pacienți și pacienții cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.

Este nevoie de reevaluarea pacientului post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicațiile pe care le presupune sindromul long COVID sunt extrem de diversificate. Pacienții au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci și prin sechelele pe care le lasă și care nu îți permit reluarea activității de dinainte de boală.

ADVERTISING

Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc și practic impactul emoțional este dificil de trecut de către pacient”, afirmă medicul.

Ce spune despre relaxări

Întrebată despre relaxările anunțate, Mahler spune că „este foarte bine că suntem în acest moment”, însă nu trebuie să uităm că scăderea numărului de cazuri se datorează nu doar restricțiilor respectate, ci și vaccinării:

„Vaccinarea, cel puțin în orașele mari, are un impact direct asupra numărului de cazuri. Observăm în București o scădere importantă. Pașii trebuie să fie mici pentru reluarea vieții normale și trebuie să fim extrem de atenți, pentru că nu ne putem permite renunțarea bruscă la toate măsurile pe care le-am respectat până acum, deși ne-am dori să fie posibil”.

ADVERTISING

În ce privește renunțarea la măștile de protecție, Beatrice Mahler e de părere că în acest moment nu este o soluție, deoarece sunt încă destul de puține persoane vaccinate față de nevoia care ar permite renunțarea la mască, dar „nici nu suntem departe” de acel moment.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇