Autopsiile românilor răpuși de COVID-19 arată agresivitatea virusului: Atacă toate organele. Erau oameni care ar mai fi trăit minim 20-30 de ani

Autopsiile românilor răpuși de COVID-19 arată agresivitatea virusului: Atacă toate organele. Erau oameni care ar mai fi trăit minim 20-30 de ani

Directorul medical al Spitalului Colentina din Capitală, unitate desemnată COVID-19, spune că autopsiile pacienților infectați au arătat cât de agresiv atacă virusul toate organele. ”Chiar și pacienții cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus”, susține Sabrina Zurac, profesor de anatomopatologie.

Medicul a explicat, pentru Digi24, ce au dezvăluit autopsiile și cum atacă virusul fiecare organ.

Guvernul amână aplicația anti-COVID de teama reacțiilor negative. Teoria conspirației și lupta politică ne lasă fără apărare?

”Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege. Poveştile iniţiale, că sunt doar persoanele foarte vârstnice sau foarte bolnave afectate, asta a fost o poveste. Am făcut mai multe autopsii.

Au fost pacienți cu stare de sănătate absolut bună. Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac.

La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv.

La nivel cardiac, inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului.

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie.

În restul organelor, peste tot unde apar microtromboze, apar și zone de necroză, de moarte celulară, care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și, de asemenea, în ganglionii limfatici și în splină. Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, a explicat Sabrina Zurac, pentru sursa citată.

”Nu s-a mai auzit ca cei sănătoși să cheme șobolanii ciumei să moară în orașul lor” - cum explică academicieni și teologi coronavirusul

”Erau oameni care ar mai fi trăit minim 20-30 de ani”

Întrebată cât ar mai fi trăit acești pacienți, dacă nu s-ar fi îmbolnăvit și de COVID-19, răspunsul a fost unul șocant.

”Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20-30 de ani. Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață.

Celelalte trei persoane au avut supraponderalitate, au avut câteva kilograme în plus, dar niciun obez, unul avea hipertensiune, unul diabet care necesita insulină și doamna avea diabet zaharat, dar controlat doar prin alimenție. Acești oameni, care aveau vârste între 40 și 57 de ani, erau oameni care ar mai fi trăit minim 20-30 de ani”, a spus directorul medical al Spitalului Colentina.

Peste 1.000 de pacienți COVID asimptomatici au fost externați

Risc maxim pentru medicii care au făcut autopsiile

Aceasta a explicat că autopsiile au fost realizate pentru a vedea cum afectează COVID-19 românii, existând diferențe față de alte popoare, legate de bagajul genetic al fiecăruia. Însă, spunea ea, în România nu există nicio morgă care să îndeplinească acele condiții de siguranță necesare în cazul unui virus atât de agresiv.

”Virusul SARS-CoV-2 este încadrat ca un patogen extrem de periculos în categoria HIV, ebola, rabie și necesită măsuri de precauție pentru personalul medical de nivel 3, și, din ce știu eu, nu există nicio morgă care să îndeplinească aceste condiții.

Practic, riscul la care personalul medical s-a supus pentru a obține niște răspunsuri este imens. În momentul în care examinam plămânii, lichidul care se scurge din țesutul pulmonar are nivelul de infecțiozitate maxim, practic în acel moment anatomopatologul atinge riscul pe care îl are anestezistul cand intubează pacientul, sau pneumologul când face endoscopie”, a spus medicul.

Ea insistă în a-i ruga pe români să respecte cele 3 reguli simple: să poarte mască, să se spele pe mâini și să păstreze distanța socială.

”În fond ce poate să strice? Ce poate să fie rău să păstrezi igiena, ce poate să fie rău să nu-i tușești în față celui cu care vorbești, ce poate să fie rău să nu te înghesui la cozi interminabile? Este o mare greșeală să considerăm că virusul nu există”, a conchis Sabrina Zurac.

Amintim că bilanțurile din ultimele zile arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri noi de coronavirus în țara noastra. În fiecare zi avem 300-400 de cazuri noi de COVID-19 și peste 15 decese, în timp ce numărul pacienților internați pe secțiile ATI a ajuns la nivelul lunii martie.

A.Ș.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇