Austria vrea să producă vaccinul rusesc Sputnik V dacă este autorizat în Europa. Kurz e dispus să se imunizeze cu el

Austria vrea să producă vaccinul rusesc Sputnik V dacă este autorizat în Europa. Kurz e dispus să se imunizeze cu el

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, s-a arătat deschis ca vaccinul rusesc Sputnik V şi cel chinez contra Covid-19 să fie produse în Austria, dacă obţin autorizaţie de la Uniunea Europeană.

”Dacă producătorii de vaccinuri ruseşti şi chineze obţin undă verde în Europa, Austria va încerca cu siguranţă să pună la dispoziţie capacităţi de producţie în companiile naţionale corespunzătoare pentru aceste vaccinuri”, a afirmat liderul conservator într-un interviu pentru publicaţia Welt am Sonntag, scrie AFP.

ADVERTISING

"Exact ca pentru fabricanţii din alte ţări. Este vorba de a obţine un vaccin sigur pe cât de repede posibil, nu contează de cine e fabricat", a spus el.

Sebastian Kurz a precizat şi că s-ar putea injecta cu vaccinul rusesc dacă este autorizat în Europa.

"Depinde doar de eficienţa, siguranţa şi disponibilitatea lor, nu de luptele geopolitice", a precizat el, în contextul în care relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Rusia s-au deteriorat recent, în special după presupusa otrăvire şi arestare a opozantului rus Alexei Navalnîi.

ADVERTISING

Cancelarul german Angela Merkel s-a arătat şi ea deschisă pentru folosirea Sputnik V în UE, subiect controversat, după publicarea rezultatelor ştiinţifice pozitive privind eficienţa sa de o prestigioasă revistă medicală.

Ea a întredeschis şi uşa pentru vaccinul chinez, subliniind că o ţară precum "Serbia vaccinează mai repede" decât restul Europei "cu vaccinul chinez".

UE a autorizat până în prezent trei vaccinuri contra Covid: celel dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇