Austria va ține școlile deschise, testând periodic elevii

Austria va ține școlile deschise, testând periodic elevii

Odată cu redeschiderea şcolilor, Austria va face săptămânal elevilor teste COVID-19 uşor de utilizat.


„Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a anunțat ministrul Educaţiei Heinz Fassmann, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena.

Cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită.

Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Din acest motiv, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor, iar rezultatul va fi vizibil în 15 minute.

Părinţii elevilor de şcoală elementară vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă.

Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă predarea în clasă se va relua pe 18 ianuarie aşa cum a fost planificat iniţial.

Profesorii urmează să primească vaccinuri începând cu sfârşitul lunii februarie, însă vaccinarea acestora nu este obligatorie.

Cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori, Austria a intrat în prezent în cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie. De la începutul pandemiei anul trecut, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.

Citește textele zilei pe Spotmedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖