Au fost depistate noi sub-variante ale Omicron

Au fost depistate noi sub-variante ale Omicron

Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din India urmează o tendinţă descendentă, însă două noi sub-variante Omicron, BF.7 şi BQ.1, au fost detectate în această ţară.

„Statul Maharashtra a raportat cazuri (de infectare) cu alte sub-variante Omicron – BA.2.3.20 şi varianta BQ.1 care a fost detectată pentru prima dată în India luni, într-un eşantion prelevat de la un pacient din Pune”, potrivit unei relatări.

BQ.1 este o variantă descendentă din BA.5.

Sub-varianta BF.7 a fost detectată de institutul de cercetare Gujarat Biotechnology Research Center, pe 14 octombrie.

ADVERTISING

În statul sud-vestic Maharashtra, a fost raportată, de asemenea, XBB, o altă sub-variantă a Omicron. Această sub-variantă a fost detectată anterior în Kerala, sudul Indiei.

XBB, rezultatul unei combinaţii între două sub-variante Omicron, BJ.1 şi BA.2.75, prezintă o răspândire rapidă.

Experţii din domeniul sanitar anticipează o creştere a numărului de cazuri de infectare în sezonul rece în acest stat, îndeosebi în perioada sărbătorilor. Departamentul de Sănătate din Maharashtra şi experţii au solicitat populaţiei să nu ignore simptomele asemănătoare gripei şi să apeleze la sfatul medicilor.

ADVERTISING

Între timp, guvernul statului Kerala intensifică măsurile de prevenţie în contextul noilor variaţii genetice ale Covid - XBB şi XBB1 - raportate din alte părţi ale lumii.

Marţi, India a înregistrat 1.542 de cazuri noi de Covid-19, cea mai scăzută cifră din ultimele şase luni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇