Au fost create bomboanele care repară smalțul dinților!

Au fost create bomboanele care repară smalțul dinților!

O echipă de cercetători a anunțat că a dezvoltat o pastilă de supt, asemenea unei bomboane, care poate regenera smalțul dinților și îi poate face mai rezistenți.

Oamenii de știință de la Universitatea din Washington se pregătesc să lanseze studii clinice prin care să testeze aceste bomboane experimentale, care au un înveliș cu o proteină modificată genetic ce ar putea să adauge un strat nou de smalț peste dinți, după cum se arată într-un comunicat de presă al universității.

Dacă invenția va funcționa, acesta ar putea fi primul tratament care regenerează smalțul dinților, arată Futurism.

ADVERTISING

Cercetătorii au testat deja cu succes pastilele de supt experimentale pe dinți extrași de la oameni, porci, șobolani, precum și pe șobolani vii.

Citește și Tot ce trebuie să știi despre refacerea danturii cu ajutorul implanturilor dentare

Studiile de până acum au arătat că o bomboană pe zi ar fi suficientă pentru a menține sănătos smalţul dinților.

Mai mult, echipa suspectează că o a doua bomboană pe zi ar putea reintroduce câțiva micrometri de smalț nou pe dinți, astfel inversând deteriorarea acestora. Însă doar studiile clinice vor putea dezvălui dacă acest lucru este posibil.

ADVERTISING

Peste doar trei luni vom ști dacă invenția funcționează, a anunțat Sami Dogan, medic stomatolog de la Universitatea din Washington, implicat în studiu.

Vezi și Aparatul dentar: între mit și realitate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇