Au fost confirmate primele 2 cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România: Doi bărbați din București

Au fost confirmate primele 2 cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România: Doi bărbați din București

INSP anunță că au fost identificate primele 2 cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului în România.

”Institutul Național de Sănătate Publică - Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat.

Este vorba despre doi bărbați din București și ambii prezintă simptome.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. Sursa nu poate fi precizată.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din Mun. București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfășurare”, mai precizează comunicatul.

Săptămâna trecută, autoritățile au anunțat și depistarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România.

Cele doua cazuri au fost identificate de Medlife. Este vorba despre două persoane din București și Pitești.

Citeşte pe SpotMedia.ro şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇