Arșinel e internat cu Covid după ce s-a vaccinat cu ambele doze. ”E un bun exemplu”, spune medicul Adrian Marinescu

Arșinel e internat cu Covid după ce s-a vaccinat cu ambele doze. ”E un bun exemplu”, spune medicul Adrian Marinescu

Vestea că actorul Alexandru Arșinel a fost internat cu Covid-19 la două luni după ce și-a făcut ambele doze de vaccin Pfizer ar putea genera și mai multă neîncredere în vaccinarea antiCovid, mai ales în rândul coronascepticilor. Dimpotrivă, spune medicul Adrian Marinescu, acesta este ”un exemplu bun”, pozitiv.

În vârstă de 81 de ani și cu mai multe probleme medicale în istoric, Alexandru Arșinel a fost internat la spitalul Matei Balș, împreună cu soția. Cei doi au o formă ușoară a bolii Covid-19 și sunt supravegheați chiar de doctorul Marinescu.

ADVERTISING

Contactat de SpotMedia.ro, medicul Adrian Marinescu a domolit temerile exprimate de unii internauți pe retețele de socializare și a răsturnat situația cu 180 de grade.

”Este o formă ușoară și eu cred că este un exemplu bun, pe care putem să îl generalizăm și să spunem că vaccinul mă protejează, în primul rând, de a face o formă de boală, care să-mi pună viața în pericol.

Acest caz nu ar trebui să stârnească deloc neîncredere, pentru că facem diferența între infecție și boală.

O să spunem în felul următor: Chiar dacă prin vaccinare probabilitatea de a mă infecta este (în mod clar și dovedit!) mai mică, se poate întâmpla să fac boala. Dar voi face o formă ușoară,  nu voi ajunge la complicații și nu îmi voi pune viața în pericol.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Este ceea ce reprezintă obiectivul principal, în special pentru persoanele vulnerabile (și aici mă refer la vârstă și la cei cu afecțiuni cronice): Repet, vaccinul mă protejează și nu fac o boală cu formă complicată, care să ajungă să fie cu o evoluție imprevizibilă”, a subliniat încă o dată medicul Adrian Marinescu.

Află mai multe informații relevante pe acest subiect:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇