Alimentația poate micșora riscul de demență. Ce-au descoperit oamenii de știință

Alimentația poate micșora riscul de demență. Ce-au descoperit oamenii de știință

Cercetătorii de la Universitatea Naţională din Australia au descoperit că un aport crescut de alimente bogate în magneziu poate ajuta la reducerea riscului de demenţă.

Cercetătorii au analizat datele a peste 6.000 de persoane din Marea Britanie, perfect sănătoase din punct de vedere cognitiv, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 73 de ani. Subiecții au completat un chestionar de nutriţie online, de mai multe ori, în decurs de 16 luni.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care consumă din alimente mai mult de 550 de miligrame de magneziu în fiecare zi au o vârstă biologică mai mică cu aproximativ un an, comparativ cu cele care își iau din alimentația zilnică aproximativ 350 de miligrame.

ADVERTISING

Acest avantaj se menține până la vârsta de 55 de ani, scrie Neuroscience, care citează un raport publicat de Jurnalul European de Nutriţie.

Autorii studiului consideră că o creştere cu 41% a aportului de magneziu din alimente (cum ar fi spanacul şi nucile) protejează creierul, inclusiv când vine vorba de micșorarea lui, care apare odată cu trecerea anilor, efectele fiind o funcţie cognitivă mai bună şi un risc mai mic de apariţie a demenței sau întârzierea acesteia.

Efectele protectoare au fost mult mai puternice la femei, în special în rândul celor aflate la postmenopauză.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇