A opta tranşă de vaccin Pfizer soseşte luni în ţară. Unde ajung cele 163.800 de doze

A opta tranşă de vaccin Pfizer soseşte luni în ţară. Unde ajung cele 163.800 de doze

A opta tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 163.800 de doze, soseşte luni în ţară, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara, a anunțat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, mai precizează CNCAV.

ADVERTISING

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 53.820 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 19.890 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 23.400 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 16.380 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 22.230 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 11.700 doze.
WhatsApp-Image-2021-02-07-at-14.01.01
Foto: CNCAV

Conform sursei citate, în centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

ADVERTISING

Următoarea tranșă e așteptată în 15 februarie

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 15 februarie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţie, adaugă sursa menţionată.

ADVERTISING

Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare este actualizată şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă, completează CNCAV.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇