Vlad Voiculescu: Furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos

Vlad Voiculescu: Furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, anunță măsuri pentru oprirea furturilor din banii spitalelor, care se fac de obicei prin contracte păguboase de achiziții directe, fără licitație, dar cu mită pentru manageri corupți, care sunt protejați de politicieni.

”Conform rapoartelor DNA, sumele pretinse de manageri corupți pentru contracte cu spitalul reprezintă un procent fix din valoarea facturilor plătite, cuprins în intervalul 5-20%.

Mita se dă direct managerului sau este mascată prin plata unor servicii fictive de consultanță către firme apropiate managerului, uneori firme offshore.

ADVERTISING

Începând de astăzi:

1. achizițiile directe care depășesc suma de 50.000 lei vor trebui avizate de Consiliul de Administratie;

2. consiliile de administrație vor putea cere un audit extern asupra cheltuielilor spitalului.

Am reglementat lucrurile acestea clar, prin Ordonanța de Urgență adoptată ieri de guvern și publicată astăzi în Monitorul Oficial. E doar un prim pas”, anunță ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu spune că Guvernul și-a asumat profesionalizarea, depolitizarea și transparentizarea managementului de spital din România.

ADVERTISING

”Mai e mult până acolo… dar furatul din spitale va deveni un sport foarte foarte periculos în țara asta”, conchide ministrul.

V.D.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇