Vizita lui Nicușor Dan la Cotroceni, criticată aspru: Iohannis a încălcat Constituţia. Pe Firea de ce nu a chemat-o niciodată?

Vizita lui Nicușor Dan la Cotroceni, criticată aspru: Iohannis a încălcat Constituţia. Pe Firea de ce nu a chemat-o niciodată?

Călin Popescu Tăriceanu și Marcel Ciolacu au criticat, joi la amiază, vizita lui Nicușor Dan la Palatul Cotroceni, alături de premierul Ludovic Orban.

Tăriceanu susține că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia, în timp ce Marcel Ciolacu declară ca la Cotroceni s-a făcut un sediu de campanie.

"Astăzi, Klaus Iohannis a mai dat un şut în spate Constituţiei României! Într-un gest de total dispreţ la adresa legii fundamentale a ţării, Iohannis a chemat la Palatul Cotroceni un contracandidat de-al meu la Primăria Capitalei. Aţi ghicit: pe Plicuşor Dan!

Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca preşedintele ţării să înţeleagă mai mult din programul candidatului, atunci cred că ar fi nimerit ca Iohannis să-i invite şi pe Firea, Băsescu, Laufer, Coita sau Călinescu, pentru că şi ei sunt candidaţi, şi ei au idei.

ADVERTISING

Dacă scopul acestei întâlniri a fost ca să-i dea un ultim sprijin pupilului PNL-ist, îl anunţ pe dl Iohannis că ceea ce face este împotriva legii fundamentale", a scris Tăriceanu pe Facebook.

”Este foarte grav”

În conferinţa de presă, Tăriceanu, candidat la funcţia de primar general al Capitalei, a explicat că "Iohannis încalcă grav prerogativele prezidenţiale, care îl obligă la o rezervă, la o neutralitate în campania electorală", şi a anunţat că "abaterile" şefului statului vor fi "contabilizate" pentru "suspendarea sa", arată Agerpres.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Se angajează pe faţă să-l spele pe Nicuşor Dan. Am putea spune că astăzi Iohannis a devenit un spălător de cadavre. Dar cadavrele, tot cadavre rămân (...)

Ceea ce face Iohannis este foarte grav. Contabilizăm toate aceste abateri, încălcări ale Constituţiei, pe care le vom pune pe masă la o solicitare de suspendare a lui, care, aşa cum procedează, e clar că la un moment dat va veni.

Acum nu am putea să facem acest lucru, pentru că nu pare să fie o majoritate consistentă, dar eu sunt convins că momentul va veni şi că Iohannis nu îşi termină mandatul la Cotroceni", a afirmat Tăriceanu.

Ciolacu: La Cotroceni s-a făcut un sediu de campanie. De ce timp de 4 ani nu a chemat-o niciodată pe Gabriela Firea?

La rândul său, Marcel Ciolacu a declarat că Palatul Cotroceni s-a transformat în sediu de campanie.

ADVERTISING

Liderul PSD l-a întrebat pe şeful statului de ce timp de 4 ani nu a chemat-o niciodată pe Gabriela Firea la Cotroceni, să fie interesat de problemele bucureştenilor.

„Cred că la Cotroceni s-a făcut un sediu de campanie. Dacă dumneavoastră vi se pare normal ca preşedintele României să transforme această onorabilă instituţie în sediu de campanie, atunci asta e România normală pe care ne-a promis-o. Eu ştiţi ce întrebare aş avea la domnul Iohannis?

Timp de 4 ani de ce nu a chemat-o niciodată pe Gabriela Firea să îl intereseze problemele bucureştenilor şi cum să se implice un preşedinte în haină constituţională şi să ajute problemele bucureştenilor şi cu două zile înainte chemi la Cotroceni şi te transformi în sediu de campanie?”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Vizita la Cotroceni

Amintim că premierul Ludovic Orban şi candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS la Primăria Capitalei Nicuşor Dan s-au aflat joi dimineaţă la Palatul Cotroceni, unde s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a precizat că au fost discutate soluţii urgente pentru problemele cu care se confruntă zilnic bucureştenii, dar şi proiecte pe termen mediu şi lung pentru oraş, Klaus Iohannis apreciind că soluţiile propuse de Nicuşor Dan sunt fezabile şi pot duce la rezolvarea deficienţelor grave existente.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇