Vin bani de la UE pentru voucherele destinate celor mai săraci dintre români? Explicaţia lui Boloş

Vin bani de la UE pentru voucherele destinate celor mai săraci dintre români? Explicaţia lui Boloş

Răspunsul primit de USR de la Bruxelles, potrivit căruia PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană banii de vouchere pentru cei mai săraci dintre români, este corect, admite ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş.

Însă, spune el, termenul de transmitere a informațiilor la Comisie este 31 mai.

„Răspunsul Comisiei Europene este corect, aşa cum şi noi am informat în spaţiul public că aceste demersuri se derulează în cadrul programului pentru persoane dezavantajate care are termen tot pe data de 31 mai de a fi transmis la CE, încărcat în sistemul electronic al Comisiei Europene şi ne respectăm ad litteram angajamentul şi informaţiile transmise în spaţiul public.

ADVERTISING

Nu există niciun risc. Banii sunt ai României, România are nevoie de finanţare specifică fiecărui program operaţional. Ceea ce negociem cu Comisia Europeană, negociem în limita fondurilor”, a afirmat Marcel Boloş, la finalul şedinţei de joi a Executivului.

Deputatul USR Cristian Seidler a anunţat că, într-un răspuns oficial de la Bruxelles la o întrebare din partea USR, se arată că PSD şi PNL nu au negociat cu Comisia Europeană sumele necesare pentru acordarea voucherelor destinate persoanelor vulnerabile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde de euro. Măsurile agreate cuprind şi acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Asta după ce pe 9 mai Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de vouchere sociale persoanelor vulnerabile pentru compensarea unei părţi din cheltuielile cu hrana, măsură cuprinsă în pachetul economico-social „Sprijin pentru România”. Valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei, iar lista de beneficiari finali cuprinde circa 2.861.000 de persoane.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇