Vicepreședinte liberal: Va trebui să scoatem PSD-ul de la guvernare. Acest val de nemulțumire va fi fatal pentru PNL

Vicepreședinte liberal: Va trebui să scoatem PSD-ul de la guvernare. Acest val de nemulțumire va fi fatal pentru PNL

Vicepreședintele PNL Robert Sighiartău consideră că este momentul ca liberalii să scoată PSD de la guvernare. El crede că premierul Marcel Ciolacu a devenit „adversarul electoratului liberal” și chiar al PNL, iar unii din conducerea partidului nu au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul alegătorilor, care ar putea fi fatală la alegeri.

La RFI România, Robert Sighiartău sugerează ruperea coaliției PSD-PNL:

„Noi nu putem intra în acest joc de imagine al PSD-ului și al lui Marcel Ciolacu, el dorind să candideze la funcția de președinte al României, având niște promisiuni care să nu aibă la bază cifre destul de clare.

ADVERTISING

Domnul Boloș sigur că el a acceptat politic, dar încă discutând cu el și nu numai, cu specialiștii din Finanțe, vă spun foarte clar că proiecția bugetară pe anul viitor nu arată deloc bine, cu atât mai mult cu cât avem o creștere economică de doar 0,2% în ultimul trimestru, deci lucrurile stau foarte prost.

E clar că va trebui să facem ceva, pentru că diferențele de viziune, identitare, economice față de PSD sunt din ce în ce mai mari.

Din punctul meu de vedere, așa cum au intrat pe ușa din dos cei de la PSD, în această alianță cu PNL au fost aduși de către unii din PNL pe ușa din dos, așa va trebui să-i dăm afară și să încercăm să avem o majoritate care este responsabilă în ceea ce privește resursele financiare ale României, pentru că vremurile economice nu sunt deloc bune".

ADVERTISING

El precizează că ruperea coaliției PSD-PNL „este dorința electoratului PNL. Noi am făcut niște studii în ultimele trei luni de zile la nivel național, cu privire la această alianță cu PSD-ul. Peste 70% din electoratul liberal de dreapta din România spune că această alianță nu aduce nimic bun pentru România.

Asta a fost și schimbarea de opinie a conducerii la Sinaia, pentru că și-au dat seama că au fost pe contrasens timp de șase luni (...). E clar că Ciolacu a devenit adversarul electoratului liberal, dacă vă uitați la toate măsurile, pentru că toate amenințările acelea legate de vin după voi, vă iau banii sunt, de fapt, pentru electoratul care muncește, electoratul harnic, oamenii care muncesc în România, mediul privat (...). E clar că va trebui să luăm o decizie și să scoatem PSD-ul de la guvernare".

ADVERTISING

Sighiartău spune că dacă Marcel Ciolacu a devenit adversarul PNL.

„Da, a devenit adversarul PNL și în special al oamenilor care adună voturi în PNL, pentru că cei care cunosc politica și au adunat voturi de-a lungul timpului, fie că vorbim de președinți de consilii județene, primari, oameni cu imagine bună în PNL, își dau seama și am avut discuțiile astea, că acum electoratul PNL este nemulțumit din cauza măsurilor fiscale luate de Guvernul Ciolacu, din cauza faptului că unii oameni din conducerea partidului nu fac decât să aprobe aceste măsuri, care sunt împotriva electoratului și oamenilor din mediul privat.

Și atunci există o stare de nemulțumire la nivelul PNL cu privire la faptul că ne menținem în această coaliție, confirmând anumite măsuri care, dimpotrivă, vor duce la o reducere a economiei, nu la o creștere economică”.

Acest val de nemulțumire va fi fatal pentru PNL

Sighiartău speră să existe cât mai repede o discuție în PNL privind ruperea coaliției cu PSD:

„Unii n-au înțeles încă nemulțumirea gravă care există în rândul electoratului PNL și nu-și dau seama de acest val de nemulțumire, care, din păcate, va fi fatal pentru PNL, dacă nu se schimbă ceva la primele alegeri, la europarlamentare.

Eu ce pot să fac este să conving conducerea partidului din acest moment să facă (sic!) cât mai repede acest pas, ca să putem intra într-o normalitate și într-o împăcare cu electoratul nostru (...). PNL trebuie să se trezească din această amorțire, letargie, cu PSD-ul și să facă ce trebuie”.

Întrebat dacă sunt discuții cu USR, liderul liberal a răspuns: „Sunt discuții, vă dați seama, fiind oameni politici, există discuții, sunt diferiți actori, la diferite niveluri, nu pot să vă confirm că sunt oficiale, dar există discuții de sondare, mai ales în ceea ce privește anul viitor”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇