Valeriu Stoica: Dacă în turul doi intră candidatul AUR, ne vom încolona să votăm PSD

Valeriu Stoica: Dacă în turul doi intră candidatul AUR, ne vom încolona să votăm PSD

Fostul preşedinte PNL Valeriu Stoica spune că, în 2024, la prezidenţiale, dacă va intra în turul II un candidat AUR, „probabil ne vom încolona să votăm candidatul PSD”.

Valeriu Stoica a fost întrebat dacă vede posibilă repetarea scenariului alegerilor din 2000, când în turul II au intrat Ion Iliescu (PSD) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

"Nu exclud această variantă, dar e foarte greu ca PSD să aibă un candidat care intră în turul doi.

Dacă va avea un candidat care intră în turul 2 și ar fi un candidat de la AUR în turul doi, probabil ne vom încolona să votăm candidatul PSD", a spus Valeriu Stoica la Digi24.

ADVERTISING

Însă fostul preşedinte PNL "nu prea vede" un candidat de turul 2 la PSD acum. "Partea proastă" însă este că nici la PNL nu vede.

"În afară de Nicolae Ciucă, nu văd pe altcineva în momentul ăsta, iar Nicolae Ciucă, după ce nu va mai fi prim-ministru, s-ar putea să nu mai aibă cota de credibilitate pe care o are acum. Rămâne de văzut. Dacă ne gândim la viteza de 30 la oră și la stopul verde, cine știe, poate o să prindă Nicolae Ciucă linia verde cu 30 la oră", a declarat Stoica.

Acesta a abordat și subiectul creșterii AUR în sondaje, care l-ar putea propulsa în turul 2 poate şi cu ceva ajutor de la PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Nu exclud un joc periculos. Poate că în PSD există strategi ascunși care gândesc așa, dar o asemenea gândire pentru PSD e la fel de periculoasă ca și pentru PNL. Efectele vor fi la fel de drastice pentru PSD, ca și pentru PNL.

Nu cred că se mai repetă istoria din 2000, când PSD a fost marele câștigător al acestui joc care a umflat PRM foarte mult și, în final, Ion Iliescu a câștigat alegerile prezidențiale fără probleme. Pericolul e foarte mare acum. E greu de crezut că în perioada rămasă până la alegerile parlamentare și prezidențiale, PNL și PSD vor putea opri creșterea AUR, dacă vor continua jocul cartofului fierbinte (al pensiilor speciale – n.red.) și nu vor avea curajul să facă ce trebuie.

ADVERTISING

Riscul foarte mare e ca încet-încet AUR să mai crească. Din păcate, România nu e singura țară în care extrema dreaptă crește, dar în contextul geo-strategic, geo-politic actul, acest pericol e cu atât mai mare".

Alina Gorghiu susţine că partidul a găsit un lider care va rămâne pe fotoliul de preşedinte până după alegerile prezidenţiale, pe care speră că Nicolae Ciucă le va câştiga, în 2024.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇