USR susţine refacerea coaliţiei şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei

USR susţine refacerea coaliţiei şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei

USR îşi reiterează susţinerea pentru refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR, după ce Biroul Naţional al partidului a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar.

„Biroul Naţional al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să îşi depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără şanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluţia pentru ieşirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR. România are nevoie de un guvern cu o majoritate solidă în Parlament care să rezolve criza energetică şi criza sanitară”, reiese dintr-un comunicat USR.

Formaţiunea susţine şi menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei.

„România are nevoie de un guvern care să respecte un program de reforme pentru modernizarea ţării, cu un calendar clar şi un buget cu alocări strategice agreate de la început. USR susţine menţinerea aceleiaşi structuri a guvernului care a existat până la declanşarea crizei pentru ca guvernul să poată fi instalat cât mai rapid şi va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care să asigure un guvern stabil şi o majoritate funcţională până în 2024. România a pierdut deja prea mult timp într-o criză politică fără legătură cu adevăratele probleme pe care le au cetăţenii în acest moment”, menţionează sursa citată.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere.

„BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN – mâine va fi un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul”, a spus Cîţu, la sediul central al PNL, după şedinţa BEx care a avut loc în format de videoconferinţă.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇