USR strânge semnături în stradă pentru demiterea primarului Precup: Numai la Mogoșoaia Imobiliara bate Aritmetica! (Video)

USR strânge semnături în stradă pentru demiterea primarului Precup: Numai la Mogoșoaia <i>Imobiliara</i> bate Aritmetica! (Video)

USR a lansat oficial vineri campania de strângere a semnăturilor necesare pentru organizarea unui referendum la care locuitorii din Mogoșoaia să decidă dacă vor sau nu ca primarul Paul Precup (PNL) să fie demis. Cei din USR îl acuză pe edil de mai multe ilegalități și spun că nu servește interesul comunității.

Evenimentul a fost deschis de președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, iar principalele argumente invocate pentru demiterea primarului Precup au fost prezentate de consilierul local Felicia Ienculescu-Popovici, cea care a fost agresată în sediul consiliului pentru că filma și dezvăluia public neregulile constatate în activitatea primăriei.

ADVERTISING

”Un primar care se ocupă exclusiv de un mega-tun imobiliar, un primar care a servit clientela din partide, în special din PNL, un primar care promite un proiect fantasmagoric”, a spus Cătălin Drulă, citând un reportaj apărut în presă care arată situația reală a comunității locale – ”Străzi neasfaltate și fără canalizare, mizerie la tot pasul, grădiniță începută acum 16 ani și neterminată, dispensar deplorabil”.

”Un primar care și-a bătut joc de aritmetica de clasa a 5-a. Numai la Mogoșoaia 2/3 din 15 dă 9,99. Numai la Mogoșoaia Imobiliara bate Aritmetica, pentru că trebuie ca acești oameni să își umple buzunarele, să facă sute de milioane de euro, cu terenurile pe care le-au luat apropiații lor.

ADVERTISING

În acest timp, oamenii care au terenuri moștenire sunt deposedați – practic, o naționalizare la sub 2 euro/mp. Noi astăzi spunem Stop acestui furt”, a mai declarat, printre altele, liderul USR.

Hoție versus matematică. Cât sunt două treimi din 15? 10 sau 9.99? Ca să înțelegeți cum se fură în România....

Publicată de Claudiu Nasui pe Marţi, 18 ianuarie 2022

De altfel, Tribunalul București a invalidat deja teoria primarului Precup, care l-ar fi îmbogățit pe băiatul primarului cu 1,24 milioane de euro. Unul dintre beneficiarii proiectului ar fi și liberala Alina Gorghiu, conform News.ro.

Următoarea care a luat cuvântul a fost Felicia Ienculescu-Popovici, care a vorbit despre o serie de nereguli, dintre care doar o parte au ajuns în presă, altele urmând să apară, spune ea.

ADVERTISING

Consiliera USR l-a acuzat pe primarul Precup că la începutul acestui an nu avea numărul suficient de consilieri pentru a aproba o modificare de regulament, așa că a modificat aritmetica.

”2/3 din 15 nu fac 10, ci 9,99. E foarte grav când vrei să modifici Codul Administrativ pentru a-ți servi propriile interese”,  a punctat consiliera, menționând și alte nereguli constatate, printre care faptul că o anumită hotărâre care a produs efecte nu poate fi revocată, ceea ce a făcut primarul, sau hotărâri din 2018 cărora li s-a schimbat forma, apărând în două feluri.

”Art. 162 din Codul Administrativ spune că se începe strângerea de semnături pentru referendum cînd un primar nesocotește interesele comunității”, a reamintit Felicia Ienculescu-Popovici, arătând că este cazul de față și enumerând mai multe probleme reale ale oamenilor din Mogoșoaia.

În plus, ea a atras atenția asupra faptului că, deși ține la proiectul său imobiliar, Paul Precup nu le-a vorbit oamenilor despre el în campania electorală.

RISE Project tocmai a publicat o investigație despre Sectorul 0. În peisaj intră și Florin Iordache care acum are o "...

Publicată de USR PLUS Mogoșoaia pe Vineri, 21 ianuarie 2022

Întrebat de jurnaliști, Cătălin Drulă a spus că, potrivit legii, pentru declanșarea referendumului de demitere a primarului Precup e nevoie de 1.800 de semnături, care vor fi adunate de colegii din USR Ilfov și USR București.

”Noi vom fi pe străzi, vom discuta despre motivele pentru care inițiem acest demers”, a mai spus liderul USR, invitându-i pe cei care doresc să se informeze mai mult să intre pe site-ul special dedicat Josprecup.ro.

demitere-precup
Foto: Josprecup.ro

Prima care a semnat în tabelele pregătite a fost chiar Felicia Ienculescu-Popovici, iar Cătălin Drulă sa arătat încrezător că semnăturile necesare ”se vor strânge foarte repede”.

Data trecută cand am fost aici, au fost oameni care au venit la noi și au spus că ne vor aduce liste de semnături pentru că moșternirile lor sunt în pericol prin această naționalizare. Noi o să ne luptăm pentru comunitate, pentru statul de drept”, a mai declarat Cătălin Drulă.

La eveniment au mai fost prezenți și alți senatori și deputați USR, printre care Anca Dragu, Ionuț Moșteanu, Ștefan Pălărie și Cătălin Teniță.

live

Lansăm strângerea de semnături pentru declanșarea referendumului de demitere a primarului de la Mogoșoaia. Semnează și tu pe https://www.josprecup.ro/

Publicată de USR PLUS pe Vineri, 18 februarie 2022

C.B.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇