USR-PLUS ar vrea la guvernare cu PNL și Cioloș premier. Sau cu cine spune Iohannis

USR-PLUS ar vrea la guvernare cu PNL și Cioloș premier. Sau cu cine spune Iohannis

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat joi că adevărata miză după alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi reformiste în România, care nu poate fi decât USR – PLUS – PNL.

El a reafirmat că propunerea de premier va fi Dacian Cioloş, electoratul urmând să decidă la alegerile parlamentare care va fi partidul care va da premierul.

Este o decizie pe care preşedintele României o va lua. Această conciliere de opţiuni (Ludovic Orban – Dacian Cioloş – n.red.) o va face electoratul – foarte simplu. Vom avea alegeri pe 6 decembrie, în urma acestor alegeri, electoratul ne va spune care este partidul care trebuie să propună premierul. E foarte simplu, e foarte democratic.

ADVERTISING

Noi vom merge la Cotroceni cu Dacian Cioloş în ambele variante. Propunerea noastră de premier rămâne Dacian Cioloş, pentru că noi considerăm, şi este o realitate, că Dacian Cioloş este premierul care a dovedit în 2016 că poate exista şi o guvernare decentă în România", a declarat Dan Barna la Digi24.

Întrebat dacă USR va fi de acord cu varianta Ludovic Orban în cazul în care PNL va obţine mai multe voturi, Dan Barna a spus: "Vom fi de acord cu varianta pe care preşedintele o va propune".

"Propunerea Dacian Cioloş este o propunere reală, asumată, care va exista şi va fi făcută preşedintelui. În funcţie de decizia preşedintelui, va fi şi decizia noastră, ca partid parlamentar, la momentul acela, să acordăm susţinere.

ADVERTISING

Practic, miza este să se constituie o majoritate reformistă în România - asta este adevărata miză a ceea se întâmplă pe 6 decembrie. Şi, din perspectiva asta, e foarte clar că această majoritate nu poate să fie decât una USR - PLUS - PNL.

Vom vedea care va fi decizia preşedintelui în ceea ce priveşte premierul şi vom proceda în consecinţă. E clar că reforma în România nu poate să vină decât din această zonă a unei alianţe USR - PLUS - PNL. Nu cred că problema premierului e cea care va bloca sau nu constituirea unei majorităţi reformiste pentru România", a precizat liderul USR.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇