USR critică lista de măsuri de sprijin pentru populație a Guvernului: E jenantă şi decuplată de realitate

USR critică lista de măsuri de sprijin pentru populație a Guvernului: E jenantă şi decuplată de realitate

Lista de măsuri de sprijin pentru populație a Guvernului e jenantă şi decuplată de realitate, consideră preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă.

Potrivit acestuia, este vorba doar despre promisiuni deșarte, cea mai sfidătoare dintre ele fiind oprirea angajărilor la stat de la 1 iulie.

"De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morişca împrumuturilor: ca să ţină inflaţia sub control. Ce ne propun? Încă mai multe creşteri de cheltuieli. Şi în compensare nişte promisiuni deşarte. Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care îşi bat joc.

ADVERTISING

Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor şi sinecurilor din ultimele 8 luni, îşi mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni", a scris Drulă, luni seara, pe pagina sa de Facebook.

El critică propunerea de reducere a cheltiuelilor și spune că, în opinia sa, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de Guvern.

"Ca să fie minciuna completă, vedeţi cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepţii, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepţii. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri şi servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat).

ADVERTISING

Între timp, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de Guvern. Ciucă nu înţelege economie, iar lui Ciolacu nu-i pasă. Iresponsabilii ăştia, patronaţi de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment", susţine liderul USR.

Coaliţia de guvernare a decis, luni, lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde euro.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Guvernului, este vorba despre:

  • amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetăţenii şi companiile care se confruntă cu dificultăţi financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă
  • acordarea unui sfert din diferenţa de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariaţi din sistemul public
  • acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.
ADVERTISING

Măsurile vor fi aplicate la data de 1 iulie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇