USR avertizează că sunt întârzieri-record pe PNRR: 15 jaloane ratate din 24

USR avertizează că sunt întârzieri-record pe PNRR: 15 jaloane ratate din 24

Guvernul a îndeplinit doar 9 din cele 24 de jaloane și ținte din PNRR pe care le avea de realizat în trimestrul 3, adică până la sfârșitul lunii septembrie, se arată în raportul trimestrial realizat de MonitorPNRR.ro.

Printre jaloanele importante pe care Guvernul le ratează se numără, de exemplu:

  • pe Energie, semnarea contractelor pentru dezvoltarea unei capacități de stocare a bateriilor de cel puțin 240 MW, semnarea contractelor pentru investițiile în lanțul de producție a bateriilor și în celulele și panourile fotovoltaice,
  • pe Păduri, adoptarea Strategiei Naționale Forestiere pe baza căreia putem începe împădurirea și reîmpădurirea a 56.000 de hectare.
ADVERTISING

Este îngrijorătoare și întârzierea de la Ministerul Educației, unde încă nu au fost lansate apelurile pentru echiparea sălilor de clasă cu mobilier și pentru echiparea laboratoarelor/atelierelor pentru științe, se arată într-un comunicat USR transmis miercuri SpotMedia.ro.

„Suntem în fața celui mai slab trimestru de la începutul implementării Planului Național de Redresare și Reziliență. Situația este foarte gravă și pe jaloane pe care ar fi trebuit să le îndeplinească încă din trimestrul 1, jaloane pe baza cărora România ar trebui să depună zilele următoare o nouă cerere de plată.

ADVERTISING

Am tot atras atenția, de exemplu, asupra jalonului care prevedea adoptarea Legii Avertizorului de Integritate, că legea e prost făcută și nu respectă PNRR, s-au făcut că nu aud și au măcelărit-o în Parlament.

Au primit acum atenționare de la Comisia Europeană că legea e proastă și i-a apucat agitația să o refacă. În acest stil, ne va fi foarte greu să ducem la capăt PNRR”, a declarat Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, fost ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇