Muzeul Holocaustului și Memorialul „Închisoarea Tăcerii”, primele proiecte culturale care primesc bani prin PNRR

Muzeul Holocaustului și Memorialul „Închisoarea Tăcerii”, primele proiecte culturale care primesc bani prin PNRR
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România și Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat vor fi finanțate din PNRR, marți fiind semnate contractele.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că aceste proiecte se înscriu în efortul european de a crea o cultură a comemorării şi rememorării, România dovedind că îşi respectă angajamentele internaţionale.

”Mă bucur să deschidem împreună linia de finanţare din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă adresată culturii şi creşterii ofertei culturale, cu semnarea contractelor pentru două proiecte importante – Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România şi Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat”, a spus premierul în mesaj.

ADVERTISING

Şeful Executivului a arătat că ”operaţionalizarea celor două instituţii reprezintă acţiuni concrete de asumare a istoriei traumatice a secolului trecut şi de onorare a memoriei victimelor totalitarismelor, cu rol esenţial în educarea tinerei generaţii în spiritul adevărului şi al valorilor democratice”.

”De asemenea, aceste proiecte se înscriu în efortul european de a crea o cultură a comemorării şi rememorării, România dovedind că îşi respectă angajamentele internaţionale. Mai mult decât, prin înfiinţarea celor două muzee, care ar fi trebuit create încă din anii 90, statul român îndeplineşte o datorie esenţială faţă de victimele Holocaustului şi ale regimului comunist, care vor avea astfel o mărturie oficială.

ADVERTISING

Închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat a fost unul dintre locurile centrale ale represiunii comuniste din România, iar atrocităţile şi crimele care au avut loc acolo, dar şi în celelalte închisori şi lagăre de muncă trebuie condamnate fără încetare şi cunoscute de publicul larg”, a arătat premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇