USR lansează candidatul pentru locul lui Piedone, deși nu s-a stabilit când vor fi alegeri pentru Primăria Sectorului 5

USR lansează candidatul pentru locul lui Piedone, deși nu s-a stabilit când vor fi alegeri pentru Primăria Sectorului 5

USR lansează, luni, de la ora 11:00, la sediul din Bulevardul Kiseleff, candidatura lui Alexandru Dimitriu pentru Primăria Sector 5, în prezenţa preşedintelui interimar Cătălin Drulă şi a preşedintelui USR Bucureşti, Vlad Voiculescu.

Biroul Municipal al USR l-a validat vineri pe Alexandru Dimitriu drept candidat pentru Primăria Sectorului 5, după ce locul a fost lăsat liber de Cristian Popescu Piedone, odată cu condamnarea definitivă în Dosarul Colectiv.

Cine e Alexandru Dimitriu

Alexandru Dimitriu a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în perioada în care USR s-a aflat la guvernare. În prezent este liderul grupului consilierilor locali USR Sector 5.

ADVERTISING

S-a născut în iunie 1981, în Bucureşti, este doctor în drept (tema: Recuperarea creanţelor prin procedura insolvenţei, Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti).

Totodată este absolvent al Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale de la ASE (2000 - 2004). Începând din anul 2007 este avocat în Baroul Bucureşti. 

Dimitriu pare că a început de miercuri să-și facă campanie.

„Cum ar fi dacă primarul Sectorului 5 ar fi avocatul cetățenilor? Cum ar fi dacă drepturile și interesele dvs., ale familiei dvs., ale vecinilor dvs., ar fi principala preocupare a primarului și a tuturor celor care lucrează în Primăria Sector 5? Ar fi ciudat și imposibil de imaginat?

ADVERTISING

Ar însemna ca primarul să își respecte jurământul pe care îl depune la momentul preluării mandatului: 𝐽𝑢𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑡𝑖𝑡𝑢𝑡̧𝑖𝑎 𝑠̧𝑖 𝑙𝑒𝑔𝑖𝑙𝑒 𝑡̧𝑎̆𝑟𝑖𝑖 𝑠̧𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐, 𝑐𝑢 𝑏𝑢𝑛𝑎̆-𝑐𝑟𝑒𝑑𝑖𝑛𝑡̧𝑎̆, 𝑡𝑜𝑡 𝑐𝑒𝑒𝑎 𝑐𝑒 𝑠𝑡𝑎̆ 𝑖̂𝑛 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑠̧𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑐𝑒𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑒𝑎 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑏𝑖𝑛𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑜𝑐𝑢𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑆𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙𝑢𝑖 5.

Vă propun să încercați să vă imaginați cum ar fi și să dați o șansă schimbării reale a modului în care banii dvs. sunt administrați în Sectorul 5. Schimbarea e în mâna curajoșilor. Deja știm ce le poate pielea celor care conduc de 22 de ani sectorul nostru”, a scris el pe Facebook.

ADVERTISING

Care e situația la Sectorul 5 și când vor fi alegeri

Cristian Popescu-Piedone a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în Dosarul Colectiv.

Înainte de aflarea verdictului final, Piedone i-a delegat atribuțiile de primar viceprimarul Mircea Horaţiu Nicolaidis. Această delegare nu se poate întinde pe mai mult de 6 luni, potrivit legii.

La acest moment, în teorie, ar trebui să fie organizate alegeri anticipate, iar pentru asta prefectul Capitalei, proaspăt-numitul Toni Greblă, trebuie să facă o solicitare către Guvern.

Însă legea nu prevede o obligație a prefectului de a face această solicitare. Astfel, rămâne de văzut dacă și când vor fi organizate alegeri anticipate parțiale (exclusiv pentru funcția de primar vacantă) în Sectorul 5.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇