Ursula von der Leyen a ajuns la Cotroceni (Video)

Ursula von der Leyen a ajuns la Cotroceni (Video)

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns, joi dimineaţă, la Palatul Cotroceni. Aici a fost primită de preşedintele Klaus Iohannis.

Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii comune de presă.

Primirea la Palatul Cotroceni a Președintei Comisiei Europene

Ursula von der Leyen a ajuns la București, încă de miercuri seară.

Ea a fost întâmpinată de premierul Nicolae Ciucă, cu care a avut o discuţie.

„Mă bucur să-l văd pe Nicolae Ciucă, am ajuns în România pentru discuţii despre situaţia din Ucraina. Românii îi întâmpină cu braţele deschise pe oamenii care fug de război. Sunt aici să le mulţumesc şi să discut cum îi putem sprijini cel mai bine”, a scris Ursula von der Leyen, într-un mesaj pe Twitter.   

ADVERTISING

Urmărește LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor din cea de-a 8-a zi de război în Ucraina

Ea va fi primită joi de președintele Klaus Iohannis, informează Administrația Prezidențială.

Conform sursei citate, întâlnirea dintre cei doi înalți oficiali este programată pentru ora 10 și va avea loc la Palatul Cotroceni.

După convorbiri tête-à-tête, urmate de convorbiri oficiale, cei doi vor susține declarații comune de presă, informează Administrația Prezidențială.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În programul președintelui Iohannis mai figurează joi, de la ora 12, primirea Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi.

Întrevederile au loc în contextul conflictului din Ucraina, în care Uniunea Europeană a impus anumite sancțiuni Rusiei, iar România a decis să primească zeci de mii de refugiați ucraineni.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇