Un primar PNL pune stații de încărcare pentru mașini electrice într-un sat unde oamenii nu au de unde să-și ia o pâine: Au curent electric. Treaba lor

Un primar PNL pune stații de încărcare pentru mașini electrice într-un sat unde oamenii nu au de unde să-și ia o pâine: Au curent electric. Treaba lor

Primarul unui sătuc din județul Mehedinți, unde oamenii nu au nici măcar de unde să-și cumpere pâine, s-a gândit că investiția prioritară este să monteze două stații de încărcare pentru mașini electrice.

În Schitu de Sus mai sunt 30 de gospodării în care trăiesc în majoritate bătrâni. Nu este trasă apă, nu există canalizare și de asfalt nici nu se pune problema. Nu există nici farmacie, nici medic, nici măcar un magazin și nici nu trece vreun microbuz pe acolo. Oamenii își iau pâine de două ori pe săptămână, când vine o mașină din Drobeta-Turnu Severin și oprește din poartă în poartă.

ADVERTISING

„E un sat uitat de Dumnezeu. Nu e școală, nu e un magazin de ceva alimentație aici, nu e un punct sanitar, nu e nimic, dom'le. E un sat uitat de Dumnezeu, dom'le. Vă spun cinstit, așa ceva e foarte trist lucrul acesta, dar asta e situația. Ne-a promis primarul că face niște fântâni pe aici, prin satul ăsta, n-a făcut nimic”, le-a spus un localnic în vârstă reporterilor Digi24.

„Dacă plouă mai mult, rupe de tot, tot drumul se face praf. Noi rămânem de nu mai putem să mai ieșim și să mai intrăm aici”, spune un altul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Satul Schitu de Sus aparține comunei Izvoru Bârzii, condusă de 20 de ani de primarul PNL Horia Balica. Deși a tot fost reales cu promisiuni de asfaltare și alimentare cu gaz în comună, acum, la 73 de ani, recunoaște că nu are de gând să facă nimic din lucrurile care chiar le-ar asigura oamenilor condiții mai bune de viață.

„E un sat care nu va avea rețea de apă. Băgăm o investiție de nu știu câteva miliarde pentru a băga rețea de apă la 20 de case. Au curent electric. Treaba lor”, le-a spus el reporterilor.

ADVERTISING

În schimb, nu vede nicio problemă să bage 500.000 de lei în cele două stații ce ar urma să fie amplasate în fața primăriei, chiar dacă în sat singurele vehicule „verzi” sunt căruțele.

„Localitatea are foarte multe autoturisme. C-o să vină… În timp se va schimba și combustibilul… Sunt aici, nu cer de mâncare, ba' din contră”, și-a explicat edilul liberal viziunea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇