Un primar PNL îl laudă pe mareșalul lui Hitler: „Vom trece peste ei cum au trecut panzerele lui Rommel” (Video). PSD s-a inflamat imediat, edilul nu se dezice

Un primar PNL îl laudă pe mareșalul lui Hitler: „Vom trece peste ei cum au trecut panzerele lui Rommel” (Video). PSD s-a inflamat imediat, edilul nu se dezice

Primarul liberal al Reşiţei, Ioan Popa, îl laudă pe Erwin Rommel, feldmareşalul care a condus forţele militare ale Germaniei naziste. Când colegii de coaliţie de la PSD s-au inflamat la declaraţiile sale, edilul nu a dat înapoi, ci a continuat să îl elogieze pe „unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Germaniei, ai Wehrmacht-ului și al celui de-al Doilea Război Mondial”, aşa cum îl prezintă Wikipedia.

Organizaţia judeţeană Caraș-Severin a PSD a condamnat miercuri declaraţiile primarului Reşiţei, care a spus într-o întâlnire electorală: „Vom trece peste ei (peste PSD – n.red.), vom trece peste ei exact cum au trecut panzerele lui Rommel în Africa de Nord. Aşa vom trece peste ei… ca panzerele”.

Partidul Social Democrat (PSD) solicită PNL să se delimiteze de declaraţiile naziste ale primarului Reşiţei, Ioan Popa CMF: 21240002

Publicată de Express de Banat pe Miercuri, 29 mai 2024

„Două lucruri şochează: aplauzele din sală la acest îndemn şi faptul că declaraţiile de apologie ale nazismului au fost făcute de faţă cu preşedintele Senatului, generalul Nicolae Ciucă, şi fostul ministru de Interne, Lucian Bode.

ADVERTISING

Idolul primarului Ioan Popa, Erwin Rommel, a fost feldmareşal al Wehrmacht-ului celui de-Al Treilea Reich.

Sunt nenumărate dovezi ale comiterii de crime de război din partea armatei Germaniei naziste în nordul Africii în timpul în care aceasta a fost condusă de Erwin Rommel”, transmite PSD, într-un comunicat de presă.

Ulterior, edilul Popa a revenit cu explicaţii într-o postare pe Facebook, în care nu se dezice de afirmaţiile sale şi îl laudă pe Rommel cu citate din Wikipedia:

ADVERTISING

"‼️‼️‼️ Referitor la mizeria de comunicat marca PSD Caraș-Severin, prin care declarațiile mele de la o întâlnire electorală susținută ieri, la Herculane, sunt catalogate ca pronaziste, îi rog pe luminații PSD-iști să consulte wikipedia și pot afla următoarele:

➡️ Erwin Johannes Eugen Rommel a fost unul dintre cei mai distinși și remarcabili feldmareșali ai Germaniei, ai Wehrmacht-ului și al celui de-al Doilea Război Mondial, fiind totodată unul dintre cei mai mari comandanți militari germani.

➡️ Feldmareșalul Rommel este adesea amintit nu numai pentru remarcabilele sale realizări militare, dar și pentru cavalerismul și respectul arătat adversarilor săi. Este cunoscut ca unul din membrii marcanți ai Wehrmacht-ului care s-a opus ordinelor directe, atunci când acestea încălcau codul onoarei militare și al onoarei umane.

ADVERTISING

➡️ Rommel a fost considerat de unii, fără dovezi clare, ca făcând posibil parte din grupul de conspiratori care a intenționat să-l asasineze pe Hitler în încercarea de insurecție antinazistă sub numele de cod „operațiunea Valkiria”.

‼️‼️‼️Declarațiile mele de ieri se referă doar la un briliant strateg militar, recunoscut pentru onoarea de care dădea dovadă în luptă, exact așa cum facem noi, în lupta pe care PSD-iștii o duc într-un mod MIZERABIL. În cariera mea politică am taxat toate declarațiile xenofobe și mă delimitez clar de astfel de orientări doctrinare.‼️‼️‼️"


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇