Marcel Ciolacu, gafă de proporții: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! (Video) UPDATE Premierul vine cu explicații: Mama era din Tecuci

Marcel Ciolacu, gafă de proporții: Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span> Premierul vine cu explicații: Mama era din Tecuci

Premierul Marcel Ciolacu a făcut o gafă de proporții, într-o conferință de presă la Timișoara, precizând că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău.

Astfel, a jignit practic întreaga populaţie a regiunii istorice Moldova.

„Asta e, a venit bănățeanul de Grindeanu să facă autostradă în Moldova. Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți! Dar a venit și un buzoian (adică Ciolacu - n.red.) care totuși împreună cu dl Grindeanu și restul colegilor din Guvern am început să aducem timișorenilor ce e corect să aducem”, a spus Marcel Ciolacu, vorbind ieri despre regionalizare și autostrada care leagă Moldova de restul țării.

ADVERTISING

Ciolacu subliniază practic că a considera județul în care s-a născut parte din Moldova ar fi o jignire. 

Pe faţa colegilor săi au apărut imediat grimase la gluma premierului. S-au strâmbat şi Alfred Simonis, și Marian Neacșu.

Aflați în spatele premierului, cei doi și-au întors privirea unul către celălalt, apoi fiecare și-a mușcat buzele, dar nu au crâcnit să îl întrerupă pe președintele PSD și posibil candidat la președinția României. 

Declaraţia o găsiţi la minutul 27:57:

4/25/24: Conferință de presă

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere explicaţii

În reacţie la aceste declaraţii complet iresponsabile pentru cineva în poziția de prim ministru, Asociația Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei îi cere lui Ciolacu explicații publice: despre ce jignire personală ar fi fost vorba dacă Buzăul era în Moldova?

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Este limpede că substratul afirmației este în primul rând jignitor pentru întreaga populație a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru găsește de cuviință să se delimiteze într-un mod disprețuitor, gest cu adevărat unic în politica românească la nivel de vârf până la acest moment.

În al doilea rând, „bănățeanul de Grindeanu” nu face autostrada din Moldova din banii lui, pe persoană fizică. Autostrăzile sunt construite, în sfârșit, în Moldova la presiunea cetățenilor acestei regiuni care văd, de zeci de ani, cum investițiile îi ocolesc constant.

ADVERTISING

Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți” este o afirmație foarte gravă, care îl descalifică pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura funcției pe care o ocupă ca, dincolo de decență, să fie lipsit de părtinire și să trateze fiecare regiune și pe locuitorii acestora în mod egal, cel puțin la nivelul declarațiilor.

Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmații iresponsabile cu trimitere la cetățenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa funcția de prim-ministru al României. Prezența domnului Ciolacu în fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei țări!", a transmis asociaţia într-un comunicat remis vineri spotmedia.ro.

UPDATE: Explicațiile lui Ciolacu

După valul de critici, premierul a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care spune că nu a vrut să îi jignească pe moldoveni și că nu a fost nimic peiorativ. Ciolacu mai afirmă că mama lui este din Tecuci și că îi iubește pe toți românii la fel.

”Înainte de orice sunt român. Îmi iubesc țara și cred în Dumnezeu. Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean. Mama era din Tecuci. Deci departe de mine sa jignesc pe cineva. Văd ca s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timișoara și unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simțit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit.

Respectul pentru Moldova se vede în proiectele mari de infrastructură pe care le facem aici în ultimii ani, tocmai pentru a recupera decalajale față de celelalte regiuni ale țării. Jignirea adevărată este când propui candidați precum un hoț de tablă și un primar penal dintr-un grup infracțional organizat și te aștepți ca oamenii să îi voteze.

Ps: mereu am simțit multă căldură atunci când am fost în Moldova. Și voi reveni de fiecare dată cu același respect și prețuire”, a scris Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇