Andrei Marga susține dezmembrarea Ucrainei. Trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României

Andrei Marga susține dezmembrarea Ucrainei. Trebuie să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României

Andrei Marga a fost ministru de Externe și al Educației, şef al Institutului Cultural Român și rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar acum spune că Ucraina e în frontiere nefirești şi ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României, practic el susţinând retorica Kremlinului.

Marga a făcut aceste declaraţii în timpul unei conferințe desfășurate în această săptămână, la Alba Iulia, cu ocazia lansării cărții sale ”Soarta democrației”.

Conferinţa poate fi urmărită în acest material video. Declaraţiile despre Ucraina încep la minutul 45, când i se pune o întrebare despre războiul de la vecini. E vorba de vreo 6 minute în care vorbeşte doar despre situaţia din Ucraina.

18.00 ANDREI MARGA - SOARTA DEMOCRAȚIEI Conferință / lansare de carte Scenă / Esplanadă, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Publicată de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba pe Miercuri, 14 septembrie 2022

Marga spune că "acolo mai e mult până la democraţie, partidele sunt interzise, televiziunile sunt sub control, oameni foarte bogaţi pleacă cu banii din ţară".

ADVERTISING

În opinia lui, "România nu are ce căuta în acest război" şi "are toate resursele să nu sufere cu criza energetică".

Dar ce e mai important abia la final vine: ”Suntem aici cu o situație absolut specială și o supun cu toată răspunderea, Ucraina este în frontiere nefirești.

Ea trebuie să cedeze teritorii Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galiția, României – Bucovina și Rusiei – Donbasul și Crimeea. Sunt teritorii ale altor țări.

Ne cramponăm, asta este, va fi conflict.

Și închei aici cu aceasta, să fim foarte limpezi: cât timp nu se rezolvă printr-o discuție și cu America și cu Rusia, Germania, Ucraina și cu China și nu se va ajunge la un acord, nu va fi liniște în Europa. Nefiind liniște, democrația va suferi”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Andrei Marga a fost declarat colaborator al fostei Securități, decizie rămasă definitivă în 2015.

Primii care au semnalat derapajul fostului ministru sunt jurnaliştii de la Alba24.

Ziua 206: Excepţie pentru Zelenski şi Elveția are veşti proaste pentru ruşi. Plan inedit de pace din Mexic


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇