Putin ameninţă, după contraofensiva Kievului: Să le considerăm lovituri de avertizare, răspunsul poate deveni mai dur

Putin ameninţă, după contraofensiva Kievului: Să le considerăm lovituri de avertizare,  răspunsul poate deveni mai dur

Vladimir Putin avertizează că Rusia ar putea intensifica atacurile asupra infrastructurii Ucrainei, dacă Kievul îşi continuă contraofensiva şi forțele ucrainene țintesc instalațiile din Rusia.

Președintele rus a spus că „eliberarea” întregii regiuni de est a Ucrainei Donbas rămâne principalul obiectiv militar al Rusiei și că nu vede de ce ar fi nevoie să-l revizuiască, relatează The Guardian.

"Nu ne grăbim", a spus Putin, adresându-se reporterilor vineri, după participarea la un summit al Organizației de Cooperare de la Shanghai la Samarkand, în Uzbekistan.

ADVERTISING

Liderul rus a susţinut că Moscova a trimis doar soldați care luptă voluntar în Ucraina.

Rusia și-a retras forțele din zone mari din nord-estul Ucrainei, săptămâna trecută, după o contraofensivă ucraineană rapidă. În primul său comentariu despre avansul ucrainean, Putin a precizat rânjind: „Să vedem cum se dezvoltă și cum se termină”.

El a acuzat Ucraina că ar fi încercat să lovească infrastructura civilă din Rusia și „până acum am răspuns cu reținere. Deocamdată. Dacă situația se va dezvolta în continuare astfel, răspunsul nostru va fi mai dur. Recent, forțele armate ruse au lansat câteva lovituri de impact".

ADVERTISING

Putin face referire la atacurile rusești de la începutul acestei săptămâni asupra centralelor electrice din nordul Ucrainei și asupra unui baraj din sud.

"Să le considerăm lovituri de avertizare", ameninţă Putin.

Acum două zile, Krivoi Rog, orașul natal al lui Zelenski, a fost inundat în urma bombardării barajului de la Karaciunovski. „Rachetele voastre au lovit barajul, un obiectiv care nu avea nicio valoare militară, doar au pus în pericol sute de mii de civili. De aceea, veți pierde nu doar războiul acesta, ci cursa cu istoria. Sunteți niște lași care vă luptați cu civili. Veți fi ținuți minte drept teroriști, nepoților voștri le va fi rușine de voi”, a spus atunci preşedintele Ucrainei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇