Turcan: Aş vrea să demontez un fake-news. Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor

Turcan: Aş vrea să demontez un fake-news. Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat, joi, că nimeni nu îşi propune să desfiinţeze sporurile bugetarilor şi că doreşte să demonteze acest fake-news.

Ea a menţionat că salariile trebuie să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare, decât de cea de sporuri, iar salariile să fie suplimentate cu sporurile doar pe principii foarte clare.

ADVERTISING

"Aş vrea să demontez un fake-news care se propagă în ultimele ore, nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor. Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate, unul este acela pentru categorii de muncă speciale, care necesită sporuri, şi un alt principiu este acela al motivării.

Ne dorim, de asemenea, ca salariile în plată să ţină mult mai mult cont de partea de salarizare decât de partea de sporuri şi atunci când cineva îşi negociază un venit şi stabileşte un venit inclusiv în sistemul public să fie atras în primul rând de salariu şi mai puţin de partea de suplimentare a salariului cu sporuri.

ADVERTISING

De aceea, încerc să explic un raţionament matematic. Chiar dacă operăm modificări pe sporuri, nu intenţionăm să scădem venituri, ci dimpotrivă, salariile să fie oarecum egalizate şi acestea să fie suplimentate doar pe bază de principii foarte clare cu sporurile”, a anunţat Raluca Turcan.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇