Tudor Chirilă: Războiul din PNL e penibil, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu. Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul!

Tudor Chirilă: Războiul din PNL e penibil, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu. Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul!

Tudor Chirilă critică dur tensiunile din PNL, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu, ambii candidați la șefia partidului, afirmând că românii sunt cei mai afectați de acest scandal.

Artistul consideră că este uluitor ”cu ce defilează și cum delirează cei doi contracandidați”.

Pe de o parte, spune Tudor Chirilă, Ludovic Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de fațadă, la/în conservatorism și fundamentalism ideologic.

De cealaltă parte, Florin Cîțu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reșapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie.

”Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin Cîţu și Ludovic Orban ne costă tot pe noi, românii. Este uluitor cu ce defilează și cum delirează cei doi contracandidați.

ADVERTISING

Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de fațadă, la/în conservatorism și fundamentalism ideologic, în timp ce Cîțu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reșapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie”, scrie Tudor Chirilă pe Facebook.

Potrivit artistului, Orban pare a fi inspirat de umbra personalității lui Liviu Dragnea într-un discurs în care nu este foarte clar pe cine vrea să convingă.

”Umbra personalității lui Dragnea pare să-l fi inspirat pe Orban într-un discurs profund "românesc", în care nu este foarte clar pe cine vrea să convingă.

Seamănă mai degrabă cu un soi de dat la gioale tematic, că și printre susținătorii lui Cîțu din partid se află tot felul de tulburați ideologici (vezi Sighiartău și aripa penticostală ardeleană - n-am nimic cu cultul în sine) care visează o Românie după chipul unui Dumnezeu numai de ei știut. Ai zice că Orban vrea să acapareze temele lor sau să și le însușească pentru niscaiva simpatie”, comentează Chirilă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Se bat pentru șefia partidului doi mincinoși”

Totodată, Tudor Chirilă îi critică pe cei doi și pentru că, spune el, promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală și se prefăceau empatici în timpul alegerilor.

”Adevărul este că se bat pentru șefia partidului doi mincinoși care promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală și se prefăceau empatici în timpul alegerilor (Orban) sau ulterior (Cîțu), când industria culturală (și nu numai) cerea compensații pentru interdicția de a munci, așa cum au acordat toate țările europene, și nu ajutor social, cum au interpretat lătrăii de serviciu (ca o completare nici USR PLUS nu a făcut nimic în sensul ăsta)

ADVERTISING

Mincinoși sunt și ăia de la PSD, au ridicat minciuna la rang de artă subtilă a propagandei, dar câtă lipsă de imaginație să operezi cu aceleași criterii sau strategii”, mai punctează artistul.

În încheiere, Tudor Chirilă spune că românii ar putea ieși, din nou, în stradă.

”Una peste alta, tristețea e sugrumătoare, spoielile astea de lideri independenți, sanchi, de interesele forțelor corupte din România, defilează prin fața ochilor noștri. Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre, trecătoare și ele”, conchide Tudor Chirilă.

Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin...

Publicată de Tudor Chirilă pe Luni, 5 iulie 2021

PNL și USR vor readuce PSD la guvernare

Un internaut comentează la postarea lui Tudor Chirilă, afirmând că ”poate reușești și poți să-i aduci înapoi la guvernare, ăștea de la PSD și AUR, că poate nu te-ai săturat de ei 31 de ani”.

În replică, artistul îi răspunde că nu trebuie să o facă el, ”reușește PNL și singur. Chiar cu sprijinul USR”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇