Trump le oferă americanilor o țară fără restricții anti-COVID-19

Trump le oferă americanilor o țară fără restricții anti-COVID-19

În vreme ce țările europene decid prelungirea și chiar înăsprirea restricțiilor, în încercarea de a degreva sistemele medicale copleșite de o explozie a cazurilor de COVID-19, Donald Trump le promite americanilor o țară mare și liberă de restricții.

Întregul dosar al Alegerilor prezidențiale americane

În campanie electorală pentru al doilea mandat, Donald Trump a criticat noile măsuri de izolare luate în Europa. Le consideră "draconice" și avertizează că Joe Biden, rivalul său în alegerile de marţi, va imita aceste măsuri dure şi va zdrobi economia.

"Europa a impus restricţii draconice, iar cazurile au crescut, iar decesele au crescut, dar gândiţi-vă la asta - draconice", le-a spus Trump susţinătorilor săi din Michigan, un stat din nord pe care trebuie să îl câştige.

"Acum, trebuie să o facă din nou. Ce naiba fac? Cred că voi merge şi le voi explica", a spus Trump, promiţând să nu mai închidă niciodată părţi din ţară.

"Ofer marea revenire americană şi nu avem niciun fel de restricţii. Pot să vă spun că nu există restricţii", a spus el în uralele mulţimii adunate la temperaturi puţin peste nivelul de îngheţ.

ADVERTISING

Vineri, SUA au marcat un nou record, de aproximativ 98.000 de cazuri noi într-o singură zi. Spitalizările şi decesele cresc, de asemenea, din nou. În ultimele zile s-au înregistrat peste 1.000 de decese zilnic, crescând bilanţul total la peste 230.000 de morţi.

Trump a minimizat datele, acuzând medicii că includ în bilanţ în mod fals decesele de cancer şi boli de inimă ca fiind cauzate de COVID-19, pentru a câştiga mai mulţi bani.

Citește și:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇