Trump e criticat de experţi medicali după ce a părăsit spitalul ca să-şi salute susţinătorii: A pus sănătatea altora în pericol pentru un teatru politic!

Trump e criticat de experţi medicali după ce a părăsit spitalul ca să-şi salute susţinătorii: A pus sănătatea altora în pericol pentru un teatru politic!

Preşedintele Donald Trump a părăsit, duminică, pentru scurt timp, camera din Walter Reed National Military Medical Center, unde este tratat pentru Covid-19, pentru a trece cu maşina pe lângă un grup de susţinători, acţiune considerată de experţi medicali şi de democraţi drept „nebunească”.

Trump a publicat o înregistrare video pe Twitter în jurul orei locale 17:15, în care anunţa că va face „o mică supriză unora dintre cei mai mari patrioţi care sunt pe străzi”, relatează NBC

ADVERTISING

Câteva minute mai târziu, coloana prezidenţială a trecut uşor pe lângă spital, unde mai mulţi oameni sunt adunaţi încă de vineri, imediat după ce a fost anunţat că Trump este internat aici. 

Donald Trump a putut fi văzut prin geamul maşinii, purtând o mască textilă, şi nu una N95, care este mai eficientă, şi salutând mulţimea. 

Preşedintele nu merge nicăieri fără protecţia Serviciilor Secrete, iar plimbarea de duminică nu a reprezentat o excepţie. Cel puţin alţi doi oameni au mai putut fi văzuţi în maşină cu Trump.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
Trump Greets Supporters Outside Hospital; Doctors Say He Could Be Released Monday | NBC New York

Prima doamnă, Melania Trump, diagnosticată de asemenea cu Covid-19, nu a părăsit reşedinţa din Casa Albă, unde se află în izolare, pentru a îşi vizita soţul la spital, a spus un oficial sâmbătă.

„Are Covid. Să facă asta ar expune agenţii care ar duce-o acolo şi echipa medicală care ar trebui să o conducă la el”.

Călătoria surpriză a stârnit reacţii din partea mai multor democraţi proeminenţi şi mai multor medici care nu sunt implicaţi în tratarea preşedintelui. Ei l-au acuzat pe Trump că a pus în pericol, fără rost, agenţii Serviciilor Secrete.

ADVERTISING

Teatru politic

Dr. James Phillips, medic la Walter Reed, a scris pe Twitter că „SUV-ul prezidenţial nu este doar blindat, ci şi închis ermetic împotriva atacurilor chimice”, astfel că riscul de transmitere a Covid-19 a fost „cât de mare este posibil în afara procedurilor medicale”.

„Fiecare persoană aflată în vehicul în timpul acelei plimbări complet inutile trebuie să stea acum 14 zile în carantină. Se poate îmbolnăvi. Poate muri. Pentru teatru politic. Trump a comandat să îşi pună vieţile în pericol pentru teatru. Asta este nebunie”, a adăugat el.

Dr. Esther Choo, medic şi profesor la Oregon Health and Science University, a declarat pentru MSNBC: „Mi se face rău să îl văd foarte apropiat cu alţii în maşina aia”.

Dr. Céline Gounder, specialist în boli infecţioase şi profesor la New York University, l-a acuzat pe Trump că „a pus sănătatea altora în pericol”.

Democratul Bill Pascrell Jr., membru al Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite ale Americii, a spus că evenimentul este „o ruşine nenorocită”. 

„A vrut să le mulţumească susţinătorilor săi”

Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, Kayleigh McEnany, a venit în apărarea lui Trump într-un interviu acordat Fox News. Ea a spus că Trump „a vrut să le mulţumească susţinătorilor săi” şi să dea încredere poporului american că poate trece peste asta. Nu a comentat legat de problemele privind siguranţa celorlalţi.

Jason Miller, consilier în campania Trump, a insistat într-un interviu CNN că preşedintele s-a plimbat „într-un mod sigur”, dar nu a răspuns întrebărilor legate de măsurile de precauţie luate pentru siguranţa agenţilor Serviciilor Secrete.

Judd Deere, purtător de cuvânt la Casa Albă, a spus că protocoalele au fost urmate pentru a proteja siguranţa celorlalţi şi că medicii lui Trump au permis această activitate.

Donald Trump ar putea fi externat luni.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇