Bolnav de Covid, Trump a ieşit puțin din spital, ca să-și salute susţinătorii. Noi detalii despre starea lui de sănătate

Bolnav de Covid, Trump a ieşit puțin din spital, ca să-și salute susţinătorii. Noi detalii despre starea lui de sănătate

Preşedintele american Donald Trump a părăsit pentru scurt timp spitalul militar Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington, unde a fost internat vineri cu COVID-19, pentru a-şi saluta susţinătorii adunaţi în apropiere.

Liderul de la Casa Albă purta mască şi a fost filmat într-un SUV negru, în care se mai aflau cel puţin alte două persoane. Preşedintele şi-a salutat din maşină susţinătorii şi s-a întors la spital, informează AFP.

Într-un clip video postat pe Twitter, înregistrat anterior, Donald Trump a anunţat că urmează să facă o vizită surpriză, menţionându-i pe "mari patrioţi din stradă".

ADVERTISING

"Am învăţat multe despre COVID, am învăţat experimentând eu însumi, este şcoala vieţii", a mai spus el în mesajul video.

"Nu este ce citim în cărţi, înţeleg asta şi este ceva foarte interesant", a adăugat preşedintele Trump, testat pozitiv pentru COVID-19 joi seară.

"Cred că voi face o mică surpriză marilor patrioţi care sunt în stradă", a adăugat el. "Sunt acolo de mult timp, au steaguri Trump şi adoră ţara noastră".

Donald, fă-te că lucrezi! Imaginile cu Trump la spital au stârnit un val de ironii în social media

ADVERTISING
Trump Greets Supporters Outside Hospital; Doctors Say He Could Be Released Monday | NBC New York

Starea lui se îmbunătățește

Starea lui de sănătate "a continuat să se îmbunătăţească", au anunţat medicii oficiali duminică.

Ei au precizat însă că nivelul de oxigen a scăzut în ziua precedentă şi, prin urmare, liderul american urmează în prezent un tratament cu steroizi, transmite dpa.

Aceasta a fost a doua scădere a nivelului de oxigen de când preşedintele s-a îmbolnăvit de COVID-19, dar medicii au declarat că încă iau în calcul să îi dea drumul din spital luni.

ADVERTISING

Trump a postat un clip din spital: A trebuit să ies. Nu pot sta închis într-o cameră la etaj şi complet în siguranţă!

Echipa medicală a lui Donald Trump a oferit publicului duminică mai multe informaţii despre starea preşedintelui, spunând că acesta a primit vineri oxigen suplimentar timp de aproximativ o oră ca urmare a înregistrării unei scăderi a nivelului de oxigen. Mai târziu în cursul aceleiaşi zi, Donald Trump a fost transportat de la Casa Albă la centrul medical Walter Reed din Bethesda, în apropiere de Washington.

Preşedintele nu mai suferă de febră de vineri dimineaţa, a declarat echipa medicală într-un briefing de presă în faţa spitalului militar.

Nivelul de saturaţie a oxigenului preşedintelui a scăzut la 93% sâmbătă, ceea ce a determinat echipa medicală să-i administreze lui Donald Trump corticosteroidul Dexametazonă.

Și managerul de campanie al lui Donald Trump a fost testat pozitiv pentru coronavirus

Echipa medicală a încercat să transmită un sentiment de normalitate despre starea preşedintelui care continuă să fie internat.

Pe lângă Dexametazonă, preşedintele Trump a primit un cocteil de anticorpi chiar de la debutul bolii şi urmează un tratament de cinci zile cu Remdesivir.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇