Trump a oprit negocierile cu democrații pentru un nou plan de ajutorare a americanilor afectați de pandemie

Trump a oprit negocierile cu democrații pentru un nou plan de ajutorare a americanilor afectați de pandemie

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat marţi că a decis să nu mai negocieze cu democraţii asupra unui nou plan de ajutorare a americanilor şi firmelor mici pentru a face faţă pandemiei de COVID-19.

„Le-am cerut reprezentanţilor mei să oprească negocierile până după alegeri”, a scris pe Twitter preşedintele american. El a acuzat-o pe lidera democraţilor din Congres, Nancy Pelosi, că nu negociază „cu bună-credinţă”, notează AFP.

"Imediat ce voi câştiga, vom vota un mare plan de ajutorare care va fi centrat asupra muncitorilor americani şi firmelor micilor", a adăugat el.

ADVERTISING

Cu toate acestea, un nou impuls bugetar este considerat de economişti esenţial pentru a permite celei mai mari economii mondiale să ridice capul, după ce a fost pusă în genunchi de pandemia care a paralizat numeroase sectoare economice.

Negocieri de câteva luni

Administraţia Trump şi Congresul încearcă de peste două luni să se pună de acord în privinţa unui nou plan de ajutoare a familiilor şi firmelor, dar negocierile stagnează asupra valorii acestuia.

Democrata Nancy Pelosi şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au reluat de aproape o săptămână negocierile în ritm cotidian.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Dar divergenţele între democraţi şi republicani rămân foarte mari. În special valoarea totală a ajutorului ridică probleme. Republicanii vor un prim acord mai puţin important, chiar dacă vor trebui să revină la masa negocierilor dacă va fi necesar. Democraţii se pronunţă pentru un plan de mare amploare imediat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇