Triplă premieră pentru Kamala Harris - Discursul numărului doi în SUA

Triplă premieră pentru Kamala Harris - Discursul numărului doi în SUA

Kamala Harris va deveni prima femeie vicepreședintă a SUA, dar și prima persoană de culoare, precum și prima persoană cu origini sud-asiatice care va ocupa această funcție.

Astfel, este o triplă premieră pentru senatoarea din California, de profesie procuror, transmite CNN.

La auzul veștii că democrații au câștigat alegerile în SUA, Harris l-a sunat pe Joe Biden și i-a spus: „Am reușit, Joe!”.

Joe Biden, primul discurs după câștigarea alegerilor: "E timpul să vindecăm America!"

Cum a câștigat Joe Biden alegerile și cu ce strategie l-a învins pe Donald Trump

ADVERTISING

În primul discurs ca vicepreședinte ales, ea a menționat că americanii au ales speranţa, unitatea, decenţa şi adevărul.

E a afirmat că ştie că a fost o perioadă dificilă, mai ales în ultimele câteva luni, invocând supărarea, durerea, grijile şi luptele, dar şi curajul şi generozitatea.

”Timp de patru ani, aţi mărşăluit pentru egalitate şi justiţie, pentru vieţile noastre şi pentru planeta noastră şi apoi aţi votat. Şi aţi transmis un mesaj clar. Aţi ales speranţa şi unitatea, decenţa, ştiinţa şi da, adevărul. L-aţi ales pe Joe Biden următorul preşedinte al Statelor Unite. Joe este un vindecător şi un unificator”, a declarat Harris, citată de News.ro.

ADVERTISING

Ea i-a adus un omagiu mamei sale, Shyamala Gopalan Harris. ”Când avenit din India, la 19 ani, poatre că nu şi-a imaginat acest moment. Dar a crezut cu tărie într-o Americă în care un astfel de moment este posibil. Aşa că mă gândesc la ea şi la generaţiile de femei - femei de culoare, asiatice, latino-americane, native americane - care de-a lungul istoriei noastre au croit drumul pentru acest moment”, a declarat Harris, referindu-se la femeile care s-au sacrificat pentru egalitate, libertate şi pentru dreptate pentru toţi, pentru garantarea şi apărarea dreptului de vot.

ADVERTISING

Ea a mai afirmat că deşi este prima femeie vicepreşedinte, nu va fi şi ultima.

”Pentru că fiecare fetiţă care a urmărit această seară vede că aceasta este o ţară a posibilităţilor, iar pentru copiii ţării noastre, indiferent de gen, ţara noastră v-a transmis un mesaj clar”, a subliniat Harris, spunându-le copiilor să aibă visuri ambiţioase. 

Vezi AICI saga alegerilor din SUA


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇