Candidatul AUR la Primăria Sectorului 6 vrea o singură administrație pentru București. Reacția lui Cîrstoiu la ideea desființării sectoarelor

Candidatul AUR la Primăria Sectorului 6 vrea o singură administrație pentru București. Reacția lui Cîrstoiu la ideea desființării sectoarelor

Candidatul AUR la Primăria Sectorului 6, Valentin Florea, a pledat, sâmbătă, pentru desfiinţarea primăriilor de sector şi o administraţie unică pentru Capitală. Pe de altă parte, Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este de părere că actuala împărţire administrativă a municipiului Bucureşti în şase sectoare trebuie menţinută.

Potrivit unui comunicat al AUR transmis, sâmbătă, Agerpres, „experienţa profesională a lui Valentin Florea atât în domeniul imobiliar cât şi în cel notarial îl va ajuta să elimine birocraţia în Sectorul 6”.

ADVERTISING

"Îmi voi depune tot efortul pentru ca Sectorul 6 să arate ca o parte importantă a unei capitale europene, pentru că al nostru obiectiv este să existe o singură administraţie, Mihai Enache (n.r. candidatul AUR la primăria Capitalei) să fie primar 8-12 ani, să nu mai avem şapte aparate administrative, sute de consilieri, instituţii care nu aduc plus societăţii", a declarat sâmbătă, Valentin Florea, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Sector 6, conform sursei citate.

AUR are candidat și la Primăria Generală a Capitalei, anume pe Mihai Enache.

ADVERTISING

Cîrstoiu: Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici - un primar general şi şase primari de sector

Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNLpentru Primăria Generală a Capitalei, este de părere că actuala împărţire administrativă a municipiului Bucureşti în şase sectoare trebuie menţinută.

„Este obligatoriu să lucrez (în calitate de primar general al Capitalei – n.r.) cu primarii de sector. Chiar mă gândeam că Bucureştiul ar trebui condus de şapte magnifici: un primar general şi şase primari de sector”, a afirmat Cătălin Cîrstoiu sâmbătă, la Prima Tv, transmite News.ro.

ADVERTISING

Întrebat dacă este în favoarea menţinerii împărţirii administrative a Bucureştiului în şase sectoare, candidatul pentru funcţia de primar răspunde pozitiv. 

„Da, Bucureştiul are nevoie de sectoare, are nevoie de sectoare, însă atitudinea şi acţiunea primarilor de sector trebuie să fie un tot unitar cu a primarului general. Nu se poate altfel.  Când vorbim de Bucureşti şi când vorbim de acţiune în Bucureşti, cred că a venit momentul să nu mai vorbim de culoare politică. (...) Eu cred că problema primăriei generale nu e cine te susţine în primă etapă, e ce faci, ce proiect ai”, mai afirmă Cătălin Cîrstoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇