Tăriceanu habar nu are cât costă o călătorie cu STB, dar promite să le facă gratuite dacă ajunge primar

Tăriceanu habar nu are cât costă o călătorie cu STB, dar promite să le facă gratuite dacă ajunge primar

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat pentru funcţia de primar general al Capitalei, a afirmat marţi că pentru a încuraja bucureştenii să folosească transportul în comun, acesta trebuie să devină gratuit.

„Dacă vrem să decongestionăm traficul în Bucureşti şi să folosim transportul public la maximum, atunci, una dintre ideile mele, care poate părea populistă la prima vedere, dar este o idee fundamentală, este să mergem către transportul public gratuit.

În acest fel vom stimula oamenii să îşi lase maşinile în parcare şi să folosească transportul public, nu numai categoriile defavorizate”, a afirmat, marţi, Tăriceanu la Digi 24.

Întrebat dacă ştie cât este o călătorie cu autobuzul, Tăriceanu a răspuns: „Da, sigur să ştiu! Depinde de distanţa pe care mergi. Trei lei!”.

Potrivit STB, o călătorie urbană costă 1,30 lei.

Bucureștenii au apă caldă cu porția de mai bine de o lună, Tăriceanu promite subvenții

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De asemenea, Tăriceanu s-a pronunţat pentru descentralizarea sistemulului de încălzire şi acordarea de subvenţii pentru centrale de apartament.

„Sistemul centralizat este depăşit tehnic, depăşit ca şi concepţie. În mod normal trebuie să asiguri autonomia fiecărei unităţi locative. Cred că acesta este soluţia nu numai cea mai eficientă ci şi rapidă pentru a rezolva problema. (…)

În loc să dăm bani pentru retehnologizarea centralelor RADET care sunt complet depăşite, putem să dăm această subvenţie individual pentru fiecare unitate locativă”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖