Spre deosebire de Donald Trump, Joe Biden şi-a publicat declaraţia de avere

Spre deosebire de Donald Trump, Joe Biden şi-a publicat declaraţia de avere

Joe şi Jill Biden au câştigat cu puţin peste 600.000 de dolari în 2020, conform declaraţiei fiscale pe care au făcut-o publică luni.

Astfel, Joe Biden a reluat o tradiţie întreruptă de Donald Trump, notează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

De la Richard Nixon, în urmă cu o jumătate de secol, preşedinţii americani au publicat aceste documente fiscale care detaliază sursele de venit şi impozitele plătite. În schimb, Donald Trump a refuzat să respecte această tradiţie de transparenţă în timpul mandatului său.

În 2020, Joe Biden şi soţia sa, Jill, profesoară la o universitate publică, au declarat un venit brut de 607.336 de dolari. Au plătit 157.414 dolari impozite federale, o rată de impozitare de 25,9%.

Au plătit, de asemenea, 28.794 de dolari în impozite statului Delaware, unde sunt domiciliaţi.

Vicepreşedintele Kamala Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, avocat, au raportat venituri mai substanţiale. 1.695.225 de dolari brut, pentru care au plătit 621.893 de dolari impozite federale, sau 36,7%.

De asemenea, au plătit 125.004 dolari în impozite statului California, iar Doug Emhoff a plătit singur 56.997 de dolari în taxe capitalei federale Washington.

Doug Emhoff, avocat proeminent în lumea divertismentului, şi-a luat concediu fără plată de la firma sa de avocatură atunci când Kamala Harris a fost aleasă de Joe Biden candidat la vicepreşedinţie.

Cele două familii din executivul american şi-ar vedea impozitele majorate dacă Joe Biden va reuşi să treacă prin Congres uriaşul său plan de cheltuieli pentru sprijinirea familiei şi educaţiei. Acesta urmează să fie finanţat de creşterea impozitelor pentru americanii cei mai bogaţi.

Potrivit unei anchete realizate de jurnalul New York Times, care a reuşit să obţină documente fiscale ale lui Donald Trump, fostul preşedinte republican a reuşit să-şi reducă factura fiscală la zero în 11 din cei 18 ani de arhive obţinute de cotidian şi a plătit numai 750 de dolari în 2016 şi 2017.

Iată ce a mai făcut Joe Biden de când este la Casa Albă:

Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!