Joe Biden, după primele 100 de zile la Casa Albă: N-am fost niciodată atât de optimist pentru America!

Joe Biden, după primele 100 de zile la Casa Albă: N-am fost niciodată atât de optimist pentru America!

Preşedintele american Joe Biden a marcat joi 100 de zile de când se află la Casa Albă printr-o deplasare în Georgia, un stat electoral cheie, pentru a-şi promova planurile de investiţii uriaşe care, în opinia sa, pot transforma ţara.

Adresându-se persoanelor adunate într-o parcare din Duluth, Biden a salutat Georgia, care a fost crucială pentru victoria sa şi care a trimis doi democraţi, Raphael Warnock şi Jon Ossoff, în Senat.

Aceasta i-a oferit preşedintelui democrat două majorităţi strânse în Congres şi i-a permis să facă adoptat un plan gigantic de relansare de 1.900 miliarde de dolari.

Votul vostru a schimbat lumea” a declarat Biden în faţa mulţumii care claxona şi îl aclama.

”Nu am fost niciodată atât de optimist pentru America”, a spus el, reluând tema discursului rostit cu o zi înainte în Congres, în care a afirmat că Statele Unite sunt ”pregătite de decolare” odată cu succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Preşedintele a evocat planurile de investiţii ale administraţiei sale, afirmând că adoptarea lor de către Congres va rezulta în 'milioane de locuri de muncă bine plătite' pentru americanii de rând.

Wall Street nu a construit această ţară. Voi aţi construit-o”, a continuat Biden. ”Este timpul ca cei foarte bogaţi şi marile corporaţii să înceapă să-şi plătească partea justă”, a adăugat preşedintele democrat.

Planurile detaliate de el miercuri seară includ un ”proiect pentru familiile americane” de 1.800 miliarde de dolari pe 10 ani şi un mare plan de investiţii de 2.000 miliarde de dolari în infrastructuri.

Aceste planuri mai trebuie însă aprobate de Congres, ceea ce este încă departe de a fi o certitudine.

Înaintea mitingului din Duluth, Joe Biden şi soţia sa, Jill, le-au făcut o vizită fostului preşedinte american Jimmy Carter şi soţiei acestuia, Rosalynn, care trăiesc în micul oraş Plains din Georgia după plecarea lor de la Washington.

La 96 de ani, Jimmy Carter, un democrat care s-a aflat la Casa Albă între 1977 şi 1981, este cel mai bătrân preşedinte american în viaţă.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇