Cel mai lung pod suspendat pentru pietoni din lume va fi inaugurat în Portugalia (Foto & Video)

Cel mai lung pod suspendat pentru pietoni din lume va fi inaugurat în Portugalia (Foto & Video)

Mai mulți locuitori din nordul Portugaliei au avut ocazia să traverseze, în premieră, cel mai lung pod suspendat destinat pietonilor din lume, înainte ca acesta să fie inaugurat oficial, duminică, pe 2 mai.

Podul se numește „516 Arouca” și este unul spectaculos, suspendat la 175 de metri deasupra apelor râului Paiva.

Numele îi vine de la zona pe care o traversează (parcul Arouca, inclus în patrimoniul Unesco) și de la faptul că e cu 516 metri mai lung decât pasarela Charles Kuonen din Alpii elveţieni. Or, până acum podul din Alpi era cel mai lung din lume.

Primul portughez care a pășit pe ”516 Arouca” se numește Hugo Xavier.

ADVERTISING

”Mi-a fost un pic teamă, dar a merita să mi-o înfrâng. A fost extraordinar! O experență unică, adrenalină curată”, a precizat acesta, potrivit The Guardian.

Și Rui Brandao a traversat podul. Și i-a sfătuit pe ceilalți să facă. Cu toate astea, omul a spus că nu prea recomandă nimănui să se uite în jos, spre râul Paiva, de la 175 de metri înălțime.

Deja pe pod s-au organizat și ședințe foto pentru prezentări de modă.

Margarida Belem, primarul din Arouca, speră ca acest pod – care, pe lângă că ușurează traversarea unui defileu, va fi și obiectiv turistic – să îi ajute la revenire economică a zonei, puternic afectată de pandemie.

Ponte suspensa 516 Arouca

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇