Primarul orașului New York anunță redeschiderea completă de la 1 iulie

Primarul orașului New York anunță redeschiderea completă de la 1 iulie

Orașul New York urmează să se „redeschidă complet” pe 1 iulie, după mai mult de un an de restricții impuse de coronavirus, după vaccinarea unui mare procent din cele opt milioane de locuitori ai orașului.

„Suntem pregătiți pentru deschiderea magazinelor, a birourilor companiilor și a teatrelor la capacitate maximă”, a declarat joi primarul Bill de Blasio pe MSNBC și citat de Reuters.

Primarul a declarat că optimismul său cu privire la revenirea iminentă a orașului la normal reflectă succesul unui efort masiv de a face vaccina locuitorii.

ADVERTISING

Potrivit edilului, 6,3 milioane de doze de vaccin au fost administrate în orașul cu aproximativ 8,3 milioane de locuitori.

„Vedem că s-au vaccinat extraordinar de mulți oameni”, a spus el.

Rămâne de văzut în ce măsură planurile primarului se vor potrivi cu cele ale guvernului, care are controlul asupra restricțiilor de funcționare a restaurantelor și a altor afaceri.

Anunțul lui De Blasio vine la o zi după ce guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, a anunțat o serie de măsuri de relaxare pentru restaurante, terase și baruri.

ADVERTISING

De asemenea, New York Yankees și Mets permit microbiștilor să participe la meciuri pe baza unui test COVID-19 rapid sau a unei dovezi ale vaccinării înainte de a intra pe stadioane. Desigur, în limita a 20% din capacitate.

Și teatrele de pe Broadway au început să se redeschidă în această lună pentru evenimente speciale, în fața unui public limitat.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇