PNL nu a luat încă o decizie privind alegerea primarilor în două tururi: Trebuie să gândim pragmatic

PNL nu a luat încă o decizie privind alegerea primarilor în două tururi: Trebuie să gândim pragmatic

Deputatul liberal Robert Sighiartău (foto stânga) a declarat, marţi, că în PNL nu a fost luată încă o decizie cu privire la susținerea legii alegerii primarilor în două tururi şi că mai e nevoie de o discuţie ”în coaliţie și în alte locuri”, pentru că trebuie făcute nişte ”calcule pragmatice” pentru tot anul 2024.

Discuția va fi purtată în condițiile în care PNL are un nou președinte, pe Nicolae Ciucă, ales la congresul de duminică (foto).

Deputatul PNL a reamintit că legea actuală prevede alegerea primarilor într-un singur tur. ”A fost depus proiect de schimbare a legislaţiei. Astăzi acest proiect a fost retrimis la comisii, urmează să mai fie o discuţie în coaliţie şi în alte locuri şi urmează să luăm o decizie”, a spus declarat el marți seara, la Profit News TV.

ADVERTISING

Robert Sighiartău a precizat că, de-a lungul timpului, partidele au luat această decizie în funcţie de calculele politice, iar asta nu înseamnă că acest lucru nu este legitim.

”Nu am avut o discuţie şi această discuţie trebuie să aibă loc în BPN, după congresul de duminică. Trebuie să facem nişte calcule pragmatice. Va conta tot anul 2024 şi strategia PNL pentru anul 2024.

Depinde foarte mult dacă vom fi în alianţă cu cineva, dacă nu vom fi, vom merge singuri.

Nici USR nu e avantajat, dacă va fi o bătălie între PNL şi PSD”, a mai spus Robert Sighiartău.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deputatul USR Dan Barna a scris într-o postare pe Facebook, că în acest moment, ”coaliţia gâfâie din toţi rărunchii” şi dă exemplul a trei proiecte importante, propuse pentru respingere în Camera Deputaţilor, care nu au strâns voturile în şedinţa de plen şi se reîntorc la comisii.

Este vorba de proiectele privind alegerea primarilor în două tururi, DNA-ul pădurilor şi brăţările de proximitate pentru agresori.

Coaliția gâfâie din toți rărunchii. Astăzi în ședința de vot final din Camera Deputaților, trei proiecte importante,...

Publicată de Dan Barna pe Marţi, 12 aprilie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇