Șefa Comisiei, în discursul despre starea Uniunii: Bulgaria și România au dovedit că fac parte din Schengen. Haideți să le primim, în sfârșit!

Șefa Comisiei, în discursul despre starea Uniunii: Bulgaria și România au dovedit că fac parte din Schengen. Haideți să le primim, în sfârșit!

Şefa Comisiei Europene a pledat, miercuri, în discursul despre Starea Uniunii pe care l-a susţinut în faţa Parlamentului European, pentru includerea neîntârziată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din Schengen, arătând „cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările” de migranţi, a declarat Ursula von der Leyen, care a susţinut totodată primirea celor două ţări, „fără nicio întârziere”, în spaţiul european de liberă circulaţie.

„Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte – au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a afirmat Von der Leyen, în discursul anual, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

ADVERTISING

"Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere", a mai spus şefa Comisiei Europene.

#SOTEU | Discursul preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, privind Starea Uniunii

Urmăreşte LIVE🔴 discursul preşedintei Comisiei Europene 🇪🇺, Ursula von der Leyen, privind Starea Uniunii.#SOTEU

Publicată de Comisia Europeană în România pe Marţi, 12 septembrie 2023

Comisia Europeană şi Parlamentul European au cerut în repetate rânduri includerea României şi Bulgariei în Schengen, însă decizia este luată în Consiliul European, prin unanimitate.

Anul trecut, Austria a blocat aderarea României şi Bulgariei la Schengen, iar Sofia s-a lovit şi de împotrivirea Olandei. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇