Se vorbește despre demisia lui Drulă după scandalul Lasconi: „Cine își asumă haosul, bâlbâiala? Cauți USR azi și rezultatele sunt: imaturitate politică, lipsa de viziune”

Se vorbește despre demisia lui Drulă după scandalul Lasconi: „Cine își asumă haosul, bâlbâiala? Cauți USR azi și rezultatele sunt: imaturitate politică, lipsa de viziune”

Scandalul declanșat de dezvăluirea făcută de Elena Lasconi în legătură cu votul său la referendumul pentru familia, urmat de retragerea ei de pe lista pentru alegerile europarlamentare, au creat și mai multă dezbinare în USR și e adusă în discuție chiar demisia lui Cătălin Drulă.

„Cătălin Drulă, cine îşi asumă haosul ăsta? Cine plăteşte pentru bâlbâiala asta total neprofesionistă care a urmat numirii nestatutare pentru alegerile europarlamentare? Cine este responsabil pentru dezamăgirea pe care USR a provocat-o iar electoratului, pentru imaginea boţită de neprofesionişti care se joacă de-a partidul, de-a listele şi candidaţii? Cine îşi pune demisia pe masă, preşedintele USR? Biroul Naţional? Gata, o postare pe pagină şi schimbarea pozei de cover, asta înseamnă asumarea scandalului care ne-a adus IAR în atenţia românilor, dar nu aşa cum ar fi trebuit?”, a scris pe Facebook europarlamentarul Vlad Gheorghe.

ADVERTISING

El continuă: „Cauţi 'USR' azi şi rezultatele sunt: 'imaturitate politică', 'lipsa de viziune', 'lipsă de comunicare' - numai lucruri 'bune'. Suntem partid în opoziţie care NU creşte în opţiunile votanţilor când la putere se află o alianţă toxică pentru români. PSD şi PNL fac zilnic câte o nenorocire, cresc taxele şi impozitele, îşi bat joc de justiţie, eşuează iar cu intrarea în Schengen şi câte şi mai câte, iar USR face ştiri doar cu scandaluri interne şi procente staţionare în sondaje, în cel mai bun caz”.

Vlad Gheorghe afirmă că „sunt partid în opoziţie care pentru prima rundă de alegeri din cel mai important an electoral pentru România vine cu o listă lansată cu scandal, modificată cu alt scandal”.

ADVERTISING

„Chiar nu vă pasă că din partidul speranţă am ajuns partidul dezamăgire?! Sunteţi mulţumiţi când cetăţenii ne numesc 'răul cel mai mic', vă mândriţi cu aşa 'rezultate'? Citiţi vreodată comentariile şi mesajele oamenilor sau îi blocaţi, la fel cum faceţi cu cei care vi se opun sau vă pun întrebări în interiorul partidului? Fiţi foarte atenţi: pe votanţi nu îi puteţi suspenda sau exclude, EI sunt cei care exclud USR din opţiunile de vot.

Aroganţa, autosuficienţa nu câştigă încrederea românilor. Treziţi-vă şi reveniţi la valorile USR, la misiunea cu care am spart blocada partidelor vechi şi corupte. Asta aşteaptă oamenii de la noi - vor să le dăm alternativa pe care le-am promis-o şi pe care nu o mai văd acum, cu tine, Cătălin Drulă şi cu cei cu care te-ai înconjurat la conducerea USR”, afirmă eurodeputatul.

ADVERTISING

Vlad Gheorghe afirmă că a fost blocat pe toate grupurile de comunicare ale partidului.

„Pentru a preveni comentariile cu 'spălatul rufelor în public', din păcate, nu am alt canal pe care să comunic cu conducerea USR, am fost blocat, exclus etc. de pe toate grupurile interne de comunicare. Ca să previn comentariile cu 'dar tu ce ai făcut ca să nu fie aşa' - nu am candidat niciodată la niciun post de conducere la nivel intern. Poate aici am greşit”, a spus Vlad Gheorghe.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, a dezvăluit că a votat „DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sunt creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

Ulterior, preşedintele USR Cătălin Drulă anunţă că a avut o discuţie cu Elena Lasconi şi i-a cerut retragerea din campania pentru europarlamentare, după scandalul provocat de declaraţiile acesteia privind votul la referendumul pentru familie şi că a decis convocarea Biroului Naţional al USR. 

Ea a fost criticată atât de foşti colegi aflaţi acum la REPER, dar şi de colega sa de partid, Clotilde Armand.

Cea mai dură reacţie a venit, însă, din partea fiicei sale, care, într-o postare pe Instagram, printre lacrimi, s-a declarat „în şoc şi absolut dezgustată”, afirmând: „Această discriminare jegoasă nu are loc la mine în familie şi din acest motiv nu o mai susţin pe mama din acest moment”.

Biroul Naţional al USR a luat act duminică seara de retragerea Elenei Lasconi de pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat formaţiunea într-un comunicat. USR mai spune că Elena Lasconi va continua să muncească pentru câmpulungeni şi va avea sprijin din partea USR pentru a face, în continuare, performanţă în administraţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇