Scandal în AUR: Un deputat îl acuză pe George Simion că ”l-a luat beția puterii” și spune că mai mulți parlamentari vor pleca din partid. Replica şefului

Scandal în AUR: Un deputat îl acuză pe George Simion că ”l-a luat beția puterii” și spune că mai mulți parlamentari vor pleca din partid. Replica şefului

Weekendul a adus un scandal în AUR, filiala Alba. Deputatul Daniel Gheorge Rusu şi-a declarat public, pe Facebook, dezacordul cu politica liderului de partid George Simion şi a anunţat că va pleca din formaţiune împreună cu mai mulţi colegi parlamentari.

În ultimele zile, deputatul Rusu a postat mai multe mesaje pe Facebook în care vorbeşte despre „beţia puterii” şi trădare.

"Când trădezi cauza națională și când pozezi în ceea ce nu ești...Dumnezeu te vede! Trădarea de neam și țară ar trebui pedepsita cu moartea! La fel și cei care vând iluzii și care fac pe victimele pe spatele unora care nu inteleg ce se întâmpla! Sa nu mai vorbim de șobolanii și cățeii di-mprejur! Dreptatea e doar la Dumnezeu! El sa ne judece pe toți!... si ne va judeca!!!" - este un mesaj de sâmbătă.

ADVERTISING

"Imi ridicau osanale și se mandreau cu mine în toată țara! Ne puteți numara pe degetele de la o mână! Eram primar, prieten și tutore! Eram doar noi!

Eram pe vremea când alți băgători în seamă nici nu-l cunoșteau! Il ajutam pentru ca atunci credeam în el și în lupta lui! Acuma totul s-a schimbat! Bani si interese ! Arogantă și manipulare! Restul este un patriotism desantat de fațada!

Din păcate, George nu mai este același! Beția puterii i-a venit de hac! Voi continua lupta pentru aceleași valori și principii alaturi de toți cei care se vor alatura mie!" - o postare de duminică ilustrată cu poza de mai sus.

ADVERTISING

Deputatul de Alba vrea să plece din partid împreună cu mai mulți parlamentari. Acesta a precizat pentru alba24.ro că nu a cerut funcții, ci că au fost alte cerințe pe care Simion nu le-a respectat. În plus, şeful AUR e acuzat de o modalitate abuzivă și dictatorială de a conduce partidul.

Replica lui Simion

La aceste acuzaţii, George Simion a venit cu altă versiune a faptelor.

Președintele AUR spune că sunt 12 deputați, printre care și Rusu, care au avut o serie de cerințe printre care și o garanție scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil la alegerile din 2024.

ADVERTISING

Atunci ar fi avut loc o negociere a grupului de deputați pentru o posibilă plecare în masă către PNȚCD. Din tot grupul, potrivit lui Simion, doar Rusu ar fi luat hotărârea să plece din partid. Iar despărțirea s-ar fi produs în urmă cu două săptămâni.

În plus, liderul AUR a anunţat tot pe Facebook că luni, de ”la 19:00, avem reconstituirea Filialei Alba, la Hotel Cetate, în prezența maestrului Dorel Vișan”. "FĂRĂ TRĂDĂTORI!", mai scrie Simion.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇