REPER: Europarlamentarii PSD și PNL au eliminat reformele din condițiile impuse prin PNRR

REPER: Europarlamentarii PSD și PNL au eliminat reformele din condițiile impuse prin PNRR

Europarlamentarii REPER Dacian Cioloș și Ramona Strugariu îi acuză pe reprezentanții PSD și PNL că și-au dat mâna în Parlamentul European reușind astfel să șteargă condiționarea alocării banilor din PNRR pe angajamentele de îndeplinire a reformelor naționale asumate.

„PSD și PNL și-au dat mâna ieri în Parlamentul European și „au reușit” să șteargă condiționarea alocării banilor din PNRR pe angajamentele de îndeplinire a reformelor naționale asumate.

Prin acest gest, partidele de la guvernare vând din nou viitorul României și al românilor pentru un câștig pe termen scurt, care este iluzoriu.

ADVERTISING

Reformele înseamnă pensii distribuite echitabil, digitalizarea statului, un sistem de educație și altul de sănătate care să folosească banii eficient, o justiție independentă și mai eficientă pentru cetățean și mediul economic”, a precizat liderul REPER, Dacian Cioloș.

Pentru România, nevoia de reformă nu e un moft. Reformele de care România are nevoie - și sunt amânate de mulți ani - nu...

Publicată de Dacian Cioloş pe Joi, 27 octombrie 2022

Despre acest subiect a scris și europarlamentarul Ramona Strugariu, care a postat și modificarea propusă de europarlamentarii PSD, la care cei din PNL nu s-au opus.

ADVERTISING

„Dacă vă întrebați ce mai face PSD în ultima vreme, iată: scoate condiționarea PNRR de reforme, banditeşte, prin Regulamentul RepowerEU. Şi transformă România într-un gropar al reformelor nu doar pentru propria ei dezvoltare, ci şi pentru alții din Europa.

Cu mâna socialiştilor europeni, a căror raportoare a susţinut propunerea lui Negrescu (foto - n.r.) şi a lui Nica, iar ea a trecut de votul Comisiilor de specialitate. (...) Renew a votat împotrivă. Epp - adică PNL - s-a abținut, mă întreb de ce. Asta a ajutat PSD”, scrie într-o postare pe Facebook Ramona Strugariu.

ADVERTISING

Aceasta este modificarea adusă:

Modificare-PSD-Parlamentul-European
Foto: Facebook Ramona Strugariu

Modificarea va fi supusă dezbaterii în plenul Parlamentului European.

„Dacă votul de plen, care va avea loc în două săptămâni, e la fel, România - şi nu numai - a pierdut reformele din PNRR, pentru că textul Regulamentului devine o cutie a Pandorei, deschisă pentru modificări la discreția statelor membre, fără prevederi specifice care să nu le permită să se atingă de reforme.

Sper să nu mai văd mizeria asta la votul de plen şi să revenim la textul original al Comisiei, aşa cum a susținut Dragoş Pîslaru, raportorul nostru. Acum să vedem cine vrea binele României. Că cine îi vrea răul, e clar”, conchide Ramona Strugariu.

Dacă vă întrebați ce mai face PSD în ultima vreme, iată: scoate condiționarea PNRR de reforme, banditeşte, prin...

Publicată de Ramona Strugariu pe Joi, 27 octombrie 2022

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇