Reacția lui Orban după ce Parlamentul a decis majorarea pensiilor cu 40%: Vom folosi toate pârghiile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestor aberații

Reacția lui Orban după ce Parlamentul a decis majorarea pensiilor cu 40%: Vom folosi toate pârghiile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestor aberații

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, după ce Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară cu amendamentele PSD, printre care și cel ce prevede majorarea pensiilor cu 40%, că va ataca proiectul la CCR.

Orban a subliniat, din nou, că pensiile nu pot crește așa mult în acest an.

Guvernul va ataca la Curtea Constituțională această lege. Nu vom accepta aceste majorări făra fundament, nu acceptăm ca destinul României să fie pus între paranteze de niște iresponasbili. Vom folosi toate pârghiile legale pentru a împiedica punerea în aplicare a acestor aberații”, a explicat Orban.

ADVERTISING

Premierul a acuzat PSD ca este dușmanul României și vrea să arunce România într-o criză economică.

”Încă o dată PSD a arătat că este duşmanul României. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică pe care abia ce am depăşit-o. Să votezi, în condiţiile unei contracţii economice, majorări de 6,7% din PIB, fără existenţa niciunui venit suplimentar, demonstrează că PSD este inamicul public numărul 1 al României şi al ecomomiei româneşti”, a mai spus Orban.

ADVERTISING

Pensii majorate cu 40% și salarii mai mari pentru profesori

Parlamentul a votat azi proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an, cu amendamentele propuse de PSD.

Au fost 242 de voturi pentru, 147 împotrivă și 11 abțineri.

Prin acest vot, parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolului potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%. În acest fel, rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40% de la 1 septembrie 2020.

ADVERTISING

Alte amendamente prevăd creșterea salariilor profesorilor din acest an și alocări de fonduri pentru autoritățile locale.

La dezbaterile din Parlament, deputatul PNL Florin Roman i-a acuzat pe social democrați că nu le pasă de români și că aruncă țara în aer.

La rândul său, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, consideră că votul de azi reprezintă un act de agresiune la stabilitatea economiei României.

Nici USR nu a votat proiectul care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an, afirmând că ”a fost înțesat cu amendamente de o majoritate toxică, PSD-ALDE”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇