USR condamnă majorarea pensiilor cu 40% votată de majoritatea din Parlament: Va însemna pentru români fie taxe mai mari, fie împrumuturi împovărătoare

USR condamnă majorarea pensiilor cu 40% votată de majoritatea din Parlament: Va însemna pentru români fie taxe mai mari, fie împrumuturi împovărătoare

Uniunea Salvați România a criticat dur faptul că Parlamentul a votat azi proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an, cu amendamentele propuse de PSD.

„Rectificarea bugetară, adoptată astăzi cu modificări toxice introduse de PSD-ALDE, nu face altceva decât să arunce România într-o nouă criză economică, în ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă pentru evitarea ei”, a transmis USR pe Facebook.

Reprezentanții USR spun că iresponsabilitatea politică a PSD este cu atât mai mare cu cât, ținând cont de modul în care a impus modificările la rectificarea bugetară, există serioase semne de întrebare cu privire la constituționalitatea legii adoptate de Parlament.

ADVERTISING

"Nu le poți spune pensionarilor că vrei să le majorezi pensiile cu 40% când știi bine că ai făcut astfel încât legea să fie neconstituțională.

Nu poți să-i păcălești că vrei să le crești pensiile, când propriul tău ministru de Finanțe pleda, când era în funcție, pentru amânarea majorării, conștient fiind că aceasta înseamnă un minus de zeci de miliarde de lei în bugetul statului", au precizat reprezentanții formațiunii.

Cîţu a prezentat un document în care Teodorovici avertiza, în 2019, despre riscul majorării pensiilor cu 40% şi cerea Guvernului Dăncilă ”să evite cheltuieli suplimentare”

ADVERTISING

Taxe mai mari pentru români

USR a menționat că ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament îi va costa scump pe români, acest lucru urmând să se întâmple sub diverse forme.

"Ipocrizia de astăzi a PSD va însemna pentru români fie taxe mai mari ori mai multe pe muncă, fie împrumuturi împovărătoare, deficit și inflație. Senatorii și deputații USR nu au girat, în Parlament, amendamentele toxice formulate de majoritatea PSD-ALDE, majoritate care, după ce a guvernat aproape trei ani și a lăsat găuri uriașe în bugetul de stat, aruncă în haos finanțele României", au încheiat ei.

ADVERTISING

Parlamentul a decis majorarea pensiilor cu 40% și salarii mai mari pentru profesori

Amintim că Parlamentul a votat, marţi, proiectul de lege care aprobă rectificarea bugetară pentru acest an, cu amendamentele propuse de PSD.

Acestea prevăd majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie, creșterea salariilor profesorilor din acest an și alocări de fonduri pentru autoritățile locale.

PNL a anunțat că va contesta la CCR. "Vom ataca la CCR și vom face tot ce ține de noi ca România să scape de PSD", a spus deputatul PNL Florin Roman, acuzându-i pe social democrați că nu le pasă de români și că aruncă țara în aer.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇