Rareș Bogdan neagă că a fost azi la DNA, dar admite că a dat declarații în dosarul Țuțu-Pițurcă: "Dacă nu răspund la telefon, să nu credeți că m-au arestat"

Rareș Bogdan neagă că a fost azi la DNA, dar admite că a dat declarații în dosarul Țuțu-Pițurcă: "Dacă nu răspund la telefon, să nu credeți că m-au arestat"

Europarlamentarul Rareş Bogdan neagă că ar fi fost, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, aşa cum a apărut în mare parte din presă.

Surse citate de diverse publicaţii şi agenţii susţineau că el a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care sunt cercetaţi fostul selecţioner al echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă, fiul acestuia, Alexandru Piţurcă, şi directorul general al Companiei Naţionale Romarm SA, Gabriel Ţuţu.

Este vorba despre dosarul cu achiziţii de măşti de protecţie neconforme pentru Ministerul Apărării.

ADVERTISING

Amintim că numele lui Rareş Bogdan apare şi în dosarul Otopeni. În stenogramele ordonanței DNA, inculpații vorbesc despre șpăgi de zeci de milioane de euro pentru prelungirea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale de pe aeroportul Otopeni și despre pretinsa influență asupra ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu sau europarlamentarului PNL Rareș Bogdan.

Însă Rareș Bogdan a transmis Antena3 că nu a fost astăzi prezent la DNA. Ulterior, a spus şi pentru G4Media acelaşi lucru: ”Cineva intoxică. Nu am fost. Dar dacă mă cheamă, merg”.

ADVERTISING

UPDATE: În conferința de presă de la finalul şedinţei PNL, Rareş Bogdan a admis totuşi: ”Am fost întrebat în dosarul Romarm, am răspuns sincer, nu am avut nici o legătură cu numirea lui Țuțu în vreo funcție”. Întrebat în mod repetat de jurnaliști când a fost audiat la DNA, Rareş Bogdan a refuzat să răspundă.

Rareș Bogdan susține că nu are nicio calitate în dosarele de corupție despre care s-a vorbit în ultima perioadă, inclusiv în dosarul Mită la Otopeni. „Singura legătură este că zbor de pe aeroportul Otopeni”, a spus Rareș Bogdan.

ADVERTISING

Liberalul a precizat că în următoarele zile se va afla în SUA: "Dacă nu răspund la telefon, să nu credeți că m-au arestat"

DNA nu a transmis niciun punct de vedere pe marginea acestui subiect.

La finalul lunii martie, Rareș Bogdan spunea că a fost avertizat că urmează o „tocăniță de rigoare”, pentru că a deranjat.

„Dacă se poate să stau pe bancă în parc, la Bruxelles, cuminte şi nu doar mandatul acesta, ci încă vreo două mandate şi să vin acasă cât se poate de rar, să tac din gură, să vorbesc cât mai puţin, să nu critic, să nu emit niciun fel de pretenţie, să nu arăt cu degetul şi atunci va fi linişte şi pace.

Spre dezamăgirea unora sau altora nu o să mă opresc şi o să vorbesc. (…)

Le-am spus tuturor: nu căutaţi la mine, încercaţi eventual cu altceva, că nu ţine cu asta cu banii. Nu am avut problema asta, din fericire. Sunt unii dintre fericiţii români care nu am problema asta”, a spus Rareș Bogdan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇