Raluca Turcan: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern. Asta a urmărit, instabilitate

Raluca Turcan: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern. Asta a urmărit, instabilitate

Vicepremierul Ralua Turcan, lider PNL din tabăra Cîțu, acuză USR-PLUS că a urmărit tot timpul ”împingerea guvernării țării în prăpastie” și spune că partidul este ”părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernării”.

”Cu aceste probleme și cu efectele instabilității și agravării lor ne amenință și ne șantajează USR: dacă nu faceți ce vrem noi, dacă nu schimbați premierul, pentru că așa vrem noi, ne retragem de la guvernare și vă lăsăm pe voi – PNL – să vă înecați în aceste probleme„. Asta a urmărit și asta a făcut USR: instabilitate și împingerea guvernării țării în prăpastie”, a scris Raluca Turcan pe Facebook, duminică.

ADVERTISING

Problemele identificate de ea sunt ”perspective nesigure privind evoluția pandemiei, din cauza unui procent mic de persoane vaccinate, și blocaje economice globale, alături de creșteri de prețuri, după oprirea bruscă a activităților de anul trecut”. Toate acestea trebuie gestionate de Guvern, dar USR-PLUS pune piedici, în opinia sa.

”Cine plătește la finalul zilei pentru haosul creat de imaturitatea și lipsa de responsabilitate a USR? Noi toți plătim, ca țară, în condițiile în care, prin efortul enorm al tuturor partidelor, aceasta Coaliție reușise până acum o creștere economică solidă dupa criza grea din anul precedent. Nu, PNL nu se va îneca. PNL își apără premierul și PNL va continua guvernarea și va face absolut tot ce trebuie făcut pentru a stabiliza situația de acum și a soluționa problemele grele care ne apasă pe toți, indiferent de ce simpatii politice avem”, mai spune vicepremierul.

ADVERTISING

Raluca Turcan respinge și acuzațiile venite recent din partea miniștrilor și liderilor USR-PLUS, spunând că nici „USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern”.

”Nimeni nu crede că vreun lider al USR din guvern nu știa tot ce se întâmplă în guvern, toate obstacolele și problemele inerente care, deși ne blochează și ne erodează, sunt, din păcate, parte a mecanismului de decizie al unei guvernari? USR știa foarte bine și este egal părtaș și răspunzător, la fel ca toate partidele din Coaliție, de greșelile guvernării și de ritmul lent al unor progrese - iar în momentele de sinceritate, liderii USR recunoșteau asta și există în acest sens și declarațiile lor publice.

ADVERTISING

Încă dată, să fie clar: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernării. La fel ca PNL și UDMR.

Deși premierul Cîțu a demis până acum intempestiv doi importanți miniștri USR-PLIS și a acuzat partenerii de coaliție de șantaj, Turcan spune că, de fapt, PNL a făcut toate compromisurile necesare pentru a guverna împreună.

„Cei care spun ca alianța USR-PNL nu avea cum să țină se înșală. Alianța de guvernare putea să reziste și ar putea sa reziste în continuare mult timp. PNL a făcut toate compromisurile pentru asta și a avut înțelegerea obiectivelor comune și, în același timp, a renunțat de multe ori la orgoliul de principal partid de guvernare.

Alianța de guvernare putea să reziste cu minima condiție ca USR să nu urmareasca să fie, din când în când, puțin și în opoziție cu guvernarea, ca să se protejeze de erodare; și dacă USR își asumă real răspunderea grea a guvernării - unii dintre miniștrii USR și-au asumat-o, dar mulți dintre liderii USR-PLUS n-au înțeles nici acum ce înseamnă”, mai spune Raluca Turcan.

Vicepremierul încheie mesajul precizând că ”PNL va face tot ce politic este necesar pentru a reuși sa treacă țara peste această criză”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇